Sund Kost >> Ernæring

Mørk Chokolade & Serotonin Niveauer

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Udover at være en lækker godbid, mørk chokolade indeholder plante kemikalier kaldet flavonoider, hvilket kan sænke din risiko for en række sundhedsmæssige betingelser, herunder kræft og hjerte-karsygdomme. Det indeholder også serotonin og forstadier til serotonin, så det kan øge serotonin niveauer, som kan være gavnlige i at forbedre dit humør.

Serotonin

Serotonin er en neurotransmitter, eller en kemisk dine nerver producere. Det har en række funktioner i kroppen, herunder hjælpe med at flytte mad gennem dine tarme, snærende blodkar og påvirker dit humør. Normale blodets indhold af serotonin spænder fra 101 til 283 nanogram per milliliter. Højere eller lavere niveauer, kan det indikere, sundhed spørgsmål.

Serotonin i Mørk Chokolade

Chokolade indeholder 85 procent kakao har den mest serotonin, 2,9 mikrogram per gram, og chokolade, der indeholder 70 til 85 procent kakao har de fleste af serotonin forløber L-tryptofan, med 13,3 mikrogram per gram, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Chromatography A" i April 2012. Vælg denne type af chokolade, hvis du søger sundhedsmæssige fordele af serotonin.

Mørk Chokolade og Serotonin Niveauer

Mørk chokolade kan øge serotonin niveauer, ikke kun på grund af serotonin og L-tryptophan, som det indeholder, men også fordi det indeholder kulhydrater i form af sukker, som kan signalere kroppen til at producere mere serotonin. Men effekten af indtagelse af slik på serotonin niveauer har en tendens til at være kortvarig, der kun varede en eller to timer.

Potentielle Fordele

Mørk chokolade forbrug kan reducere virkningerne af kronisk træthedssyndrom, måske på grund af enten den flavonoid-indhold eller stigning i serotonin-niveauet, da disse er typisk lav i mennesker, der lider af denne betingelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Nutrition Journal" i 2010. Kræft patienter, der forbruges 50 gram mørk chokolade i tre dage havde færre depression og angst symptomer, bemærk forfatterne til en undersøgelse, der er offentliggjort i 2012 i "Malaysiske Journal of Psychiatry." En anden undersøgelse, offentliggjort i "ASEAN Journal of Psychiatry" i 2011, viser, at sygeplejeeleverne, der forbruges 50 gram mørk chokolade til tre dage, havde færre symptomer på angst, stress og depression.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære