Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Mørk Chokolade Indeholder Koffein?

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret November 27, 2018

En portion med mørk chokolade giver dig gavnlige mineraler og plante forbindelser, der kan sætte skub i hjerte og hjerne sundhed. Hertil kommer, at det leverer også en ramme af koffein. Sammenlignet med almindelige drikkevarer, der indeholder koffein, men mørk chokolade giver kun en beskeden mængde af den stimulans.

Tip

Jo højere procentdel af kakaotørstof i mørk chokolade, jo mere koffein, det indeholder.

Koffein i Mørk Chokolade

Mængden af koffein i en servering af mørk chokolade stiger med andelen af kakaotørstof. Ernæringseksperter anbefaler at vælge barer med den højeste procentdel af kakao muligt – 70 til 85 procent – for at høste flere fordele fra flavanols, der er plante forbindelser, der findes i mørk chokolade. En 1-ounce servering af mørk chokolade med 70 procent kakao giver omkring 25 milligram koffein, mens den samme servering med 45 til 59% kakaotørstof tilbyder kun 12 milligram.

Sammenligning med Koffeinholdige Drikkevarer

Koffein i mørke chokolade, der tilføjer op til mindre end det beløb, der i mange almindelige drikkevarer. Ved sammenligning, en 8-ounce kop kaffe indeholder 95 milligram koffein, mens en ounce skud af espresso har 63 mg. En kop sort te indeholder 47 mg, mens den samme servering af grøn te vil give dig 29 mg, selv om både mængder, afhænger af bryg styrke. Cola indeholder også koffein, med 33 milligram i en 12-ounce kan.

Hvis du drikker flere koffeinholdige drikke på en dag, og også at spise mørk chokolade, kan din koffein indtag kan skubbe den foreslåede daglige grænse. Mayo Clinic anbefaler, mindre end 400 milligram om dagen for de fleste voksne. En højere indtagelse af denne stimulans, der kan give bivirkninger som jitteriness, migræne hovedpine, øget puls eller søvnløshed. Koffein kan også interferere med nogle af medicin og naturlægemidler kosttilskud.

Fordele ved Mørk Chokolade

Hvis dit indtag af koffein er under kontrol, en 1-ounce torv i høje-kakao, mørk chokolade kan passe ind i din daglige kost, og endda give sundhedsmæssige fordele. En servering leverer fremragende beløb af en blanding af mineraler – 16 procent af den daglige værdi for magnesium, 19% for jern, 25 procent for mangan og 30 procent for kobber. Du har brug for magnesium for muskelsammentrækning og jern til at transportere ilt rundt i din krop. Kobber og mangan indgår i mange af kroppens enzymer.

Mest bemærkelsesværdigt, er dog, mørk chokolade med højt indhold af flavanols – phytonutrients, at støtte et sundt blodtryk og flow, og kan mindske risikoen for hjertesygdomme. En gennemgang af undersøgelser på disse forbindelser, der blev offentliggjort i 2017 Grænser i Immunologi foreslår også en rolle for mørk chokolade i regulering af tarmfloraen og inflammatoriske fordøjelsessygdomme, og i at forbedre kognition hos personer med neurologiske lidelser såsom demens.

Spise Mørk Chokolade

Praksis mådehold, når du spiser mørk chokolade. Sammen med sin gavnlige næringsstoffer, 1 ounce – omkring en tredjedel af de fleste barer på markedet – leverer 170 kalorier, og 12 gram fedt, hvoraf 7 er mættet. For bedste helbred, undgå fristelsen til at købe mørk chokolade barer tilsat ingredienser, der øger kalorie-og fedtindhold, og holde sig til den rene, høje-kakao barer, der er lav på sukker.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære