Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Farerne ved Dårlige Valg af Fødevarer?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret December 20, 2018

At have en ubalanceret kost og gøre dårlige valg af fødevarer påvirker din generelle sundhed. Den mad, du putter i din krop direkte indflydelse på, hvordan du føler, din vægt og din risiko for at udvikle kroniske sygdomme. At foretage ændringer til din kost og miste en moderat mængde af vægt, forbedre dit blodtryk niveauer, lavere kolesterol i blodet og mindske din risiko for at lide alvorlige kroniske sygdomme.

Træthed

Din kost påvirker hvordan du føler. At spise et måltid, der er fyldt med kalorier gør du føler dig sløv og nedslidt. Over tid, kan du tage på i vægt, hvilket kan påvirke dit fysiske aktivitetsniveau. Uden øvelse, kan du konstant føler dig træt og udmattet. Det tager et overskud på 3.500 kalorier i din kost for at få 1 kilo kropsvægt, forklarer Centers for Disease Control og Forebyggelse. For eksempel, hvis du hovedet til drive-thru til frokost, tre dage om ugen og har en 1.000-kalorie måltid bestående af en dobbelt cheeseburger, store pommes frites og en stor almindelig sodavand, kan du få mere end 3 pounds af vægt i en periode på en måned. Skæring blot 500 kalorier fra din daglige kost, brændende 500 kalorier eller en kombination af begge dele hjælper dig med at tabe op til 1 kilo om ugen. Som du begynder at kaste pounds, vil du ønsker at være mere aktive, hvilket øger din energi niveauer.

Hjertesygdomme

At have en kost højt indhold af fedt, især mættet og trans fedt, øger din risiko for at udvikle hjertesygdom. Mættet fedt fra ost, burgere, pølser, bacon, sødmælk og andre animalske fødevarer baseret hæver low-density lipoprotein i blodet. Som det skadelige kolesterol bygger op, det stivner arterier og tvinger dit hjerte til at arbejde hårdere for at skubbe blod igennem. Den ekstra arbejdsbyrde på dit hjerte gør det svagt over tid, og øger dine chancer for at få et hjerteanfald. Transfedtsyrer kan være naturlige eller kunstige, men begge typer er lige skadelige. Transfedtsyrer hæve skadelige low-density lipoprotein, men de har også lavere god high-density lipoprotein. Mange animalske fødevarer, der har små mængder af naturligt forekommende transfedtsyrer, at du ikke kan undgå helt. Forarbejdede fødevarer, som visse typer af margarine, kager, småkager, slik og chips, har tilsat kunstige transfedtsyrer, der kan undgås, da disse fødevarer er ikke nødvendig del af en sund kost.

Tarm Problemer

At have en dårlig kost fyldt med usunde fødevarer, der skaber problemer i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, da du sandsynligvis ikke opfylde dit daglige fiber anbefaling. Du har måske overdreven gas, episoder med diarré eller lider af forstoppelse, hvilket betyder, at du er i stand til at have afføring for dage eller stamme, når du bruger toilettet. Den ekstra fat i nogle typer af usunde fødevarer, der forværrer din fordøjelseskanalen. Mindske disse ubehagelige bivirkninger ved at vælge hele hvede brød, wraps eller boller, når det er muligt. Bunke grøntsager ind i din burger eller vælge en salat til at øge din fiber indtagelse. Spørg altid for eventuelle krydderier eller dressing på den side, så du kan styre præcist, hvor meget du lægger på at undgå at indtage for meget fedt.

Type 2-Diabetes

Type 2 diabetes opstår, når din krop ikke kan gøre nok insulin, eller når det insulin, du foretager, er svært for din krop at bruge. Sukker i blodet, kaldet glukose, hæver til usikre niveauer, som fører til nyresvigt, hjerteproblemer og øjensygdom. En af de vigtigste årsager til Type 2-diabetes er overvægt. Da du er mere tilbøjelige til at tage på i vægt ved at gøre dårlige valg af fødevarer, er din risiko for at udvikle Type 2-diabetes stiger. Hvis du har Type 2-diabetes og tage medicin for at stabilisere blodsukkeret, mister vægt kan minimere de negative effekter af sygdommen. Til sidst kan du ikke tage din medicin, rapporter National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære