Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Farerne ved for Meget Kalium i Kroppen?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret 12 December 2018

Kalium er et vigtigt mineral, der hjælper dit hjerte, nerveceller og muskelceller fungerer korrekt. Omkring 98 procent af kalium i kroppen findes i dine celler og organer, mens en lille mængde af det cirkulerer i dit blod stream. Når mængden af kalium i dit blod ophobes, kan det være farligt, så får kalium fra fødevarer, hvis det er muligt, og du må ikke tage megadoser i supplement form, medmindre instrueret af en læge.

Tip

Den øvre grænse for kalium forbrug ikke er fast etableret, men for meget af det kan forårsage nyresvigt, unormal hjerterytme, og andre betydelige sundhedsmæssige problemer.

Recommended Dietary Allowance

Food and Nutrition Board, Institut of Medicine anbefaler, at de fleste voksne får 4.7 gram kalium per dag, mens ammende kvinder bør få 5.1 gram dagligt. Fordi forskning har ikke udpeget en række daglige milligram af kalium, der vil påvirke raske personer, IOM har ikke sat en øvre tolerable indtag niveau for kalium. Men på grund af overdreven kalium kan være skadelige, producenter af over-the-counter kosttilskud i Usa skal begrænse kalium indholdet af hver af vores daglige supplement til 99 milligram.

Risiko for Hyperkaliæmi

Hvis du tager mere kalium end dine nyrer kan fjerne koncentrationen af kalium i dit blod kan ophøje til et punkt, hvor du udvikler en tilstand, der kaldes hyperkaliæmi. At tage mere end 18 gram kalium per dag kan forårsage dette mineral med at akkumulere, som kan nyresvigt eller vanddrivende brug. Mennesker med hyperkaliæmi kan opleve snurren i deres ekstremiteter, svaghed eller hjertearytmi, en potentielt dødelig abnormitet af hjertets rytme.

Bivirkninger

Nogle mennesker, der tager kaliumtilskud opleve bivirkninger, for det meste af en gastrointestinal natur. Mavesmerter, kvalme, opkastning og diarré er almindeligt rapporteret, men mennesker, der tager entero-coated, kaliumchlorid tabletter kan udvikle tarm sår, så godt. For at undgå dette, er det bedst at tage kaliumtilskud med mad, og vælg kosttilskud, der er belagt med at reducere indvirkningen til foring af maven og tarmene.

Fødevarer Kilder

For at sikre, at du får nok kalium uden risiko for toksicitet, øge dit indtag af kalium rige fødevarer. En bagt kartoffel med hud har 926 milligram af kalium og en halv kop tørrede blommer eller svesker, giver 637 milligram. Et morgenmadsprodukt, der indeholder frisk eller tørret frugt kan tilføje kalium til din kost. En halv kop servering af rosiner har 598 milligram af kalium, en mellemstor banan har 422 mg og en kop appelsin juice har omkring 500 milligram.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære