Sund Kost >> Sunde Måltider

Farerne ved at Blande Vitamin Kosttilskud

Skrevet af Fred Decker; Opdateret juli 20, 2017

For selv de mest motiverede og sundheds-bevidste mennesker, det er nogle gange svært at spise så godt, som du bør. At tage en god multivitamin tillægget er en oplagt strategi for at sikre en optimal ernæring, selv på de dage, hvor bekvemmelighed overtrumfer sund mad. Det er en nem løsning, men det bliver mere kompliceret, hvis du også tage andre vitaminer eller kosttilskud. Blanding kosttilskud kan føre dig til at forbruge faretruende høje niveauer af visse vitaminer eller mineraler, og de kan også interagere dårligt med receptpligtig medicin.

At Finde Dit Niveau

For år anbefalet daglig tilførsel var det standard at måle vitamin doser. Det er en skøn af beløb, der af et vitamin, der er nødvendigt for at forhindre eventuelle skadelige fejl og mangler. Det er et nyttigt tal, men det er ikke nødvendigvis den bedste mængde for optimal sundhed. Den anslåede gennemsnitlige krav målere den dosering, der er nødvendige for at imødekomme de ernæringsmæssige behov for 50 procent af befolkningen. Det øverste indtag niveau forsøg på at definere det punkt, hvor det at forbruge mere af et vitamin eller mineral bliver farligt. En nyere foranstaltning, dietary reference indtag, mener, at alle disse beregninger og forsøg på at definere en optimal forbruget for hvert enkelt næringsstof. Når denne beregning er anvendt en typisk 2,000 kalorie-en-dag kost, og det giver de daglige value-eller DV-tal, som nu kan bruges på de fleste supplement flasker.

At ramme Loftet

Den primære fare for at blande dine kosttilskud er, at det er meget let at passere den øverste dosis niveau af en eller flere vitaminer eller mineraler, du tager. Det er især tilfældet, hvis du kombinerer en konventionel supplere med en naturlig kilde supplere, såsom fiskeolie. Fisk olie er en værdifuld kilde til vitaminer som A og D, men dens faktiske vitamin indhold, kan variere meget blandt mærker eller endda fra sæson til sæson. Disse er de fedt-opløselige vitaminer, så de er ikke bare skyllede gennem kroppen. De bygger op i leveren og andre organer, og kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer.

Fedt-Opløselige Vitaminer

Store mængder af A-vitamin, for eksempel, kan forårsage ledsmerter, kvalme, svimmelhed, hovedpine, og selv -- i ekstreme tilfælde -- koma eller død. Store mængder af D-vitamin kan forårsage mange af de samme symptomer, såvel som svaghed, forstoppelse og vægttab. Overdreven D-vitamin kan skade nyrerne. E-Vitamin er også fedtopløseligt, er mindre farligt, men det kan føre til overdreven blødning og kan øge risikoen for prostatakræft.

Andre Vitaminer og Mineraler

Vand-opløselige vitaminer er generelt betragtes som mere harmløse, fordi hvis du tager for meget, dine nyrer vil disponere over de ekstra i din urin. Overforbrug af vand-opløselige vitaminer har sine egne risici, men. C-Vitamin kan forårsage kvalme, diarré og mavekramper. Vitamin B-6 i for store mængder kan føre til neurologiske skader og ekstrem følsomhed over for sollys. Indtagelse af for meget folat menes at øge risikoen for visse kræftformer og kan maskere en potentielt farlig vitamin B-12 mangel. Store mængder af calcium-ofte udløst af overforbrug af D-vitamin-kan forårsage mental forvirring og hjerte arytmier, og for meget jern kan være dødbringende. Kort sagt, mange vitaminer og mineraler kan have vidtrækkende negative konsekvenser.

Interaktion Med Medicin

Eventuelle tillæg, som kan gribe forstyrrende ind i din receptpligtig medicin ved at øge eller reducere deres effektivitet. Hvis du blander dine kosttilskud, der kan gøre virkninger endnu stærkere og mindre forudsigelige. For eksempel, vitamin B-12 interfererer med virkningen af fælles mave-beroligende medicin, som ranitidine og famotidine, og den meget udbredte diabetes stof metformin. E-Vitamin interfererer med statiner og kan medføre farlig blødning, når det blandes med antikoagulantia, såsom warfarin, og calcium interfererer med beta-blokkere. Hvis du tager nogen receptpligtig medicin, spørg din læge, om nogen af dine kosttilskud kan interagere negativt med dem.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

Foto Credits

  • Image Source/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære