Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Farerne ved Saftfremstilling?

Skrevet af Rebecca Howard; Opdateret juli 20, 2017

Juice er en væske, der findes naturligt i grøntsager eller frugt væv. Du kan udtrække saften ved udblødning eller mekanisk presse friske grøntsager eller frugter. Ingen opløsningsmidler eller varme, der er nødvendig i løbet af processen. Juice indeholder essentielle næringsstoffer, som vitaminer og mineraler, og dermed er generelt godt for din sundhed. For eksempel, orange juice er rig på antioxidanten C-vitamin, mens tranebærsaft kan hjælpe med at forhindre urinvejsinfektioner. Men der er nogle risici, der er forbundet med juicing.

Højt Blodsukker

Rå frugt juice har et højt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at kroppen behandler de kulhydrater hurtigt. På grund af mangel på fiber, kroppen absorberer sukker hurtigere, end når du spiser grøntsager eller frugt hele. Dette kan føre til en hurtig stigning i blodsukkeret, som kan resultere i komplikationer, især for patienter, der lider af diabetes og andre blod-glukose lidelser.

Tarm-Gener

Friskpresset juice fra visse frugter, såsom beskære, søde kirsebær, pære, indeholder høje koncentrationer af sorbitol, et ikke-fordøjelige form for sukker, der forekommer naturligt i frugter, ifølge Baylor College of Medicine. Selvom din krop ikke kan naturligvis fordøje dette sukker, bakterierne i din tarm, der er i stand til at gøre det. Dette resulterer i produktionen af tarmluft, hvilket medfører oppustethed og ubehag. Store mængder af sorbitol også trække i vand i tarmen, hvilket resulterer i dannelsen af løs afføring.

Risiko for Sygdomme

At drikke juice, der presses fra forkert vasket frugt eller grøntsager, og som ikke er lagret sikkert kan udsætte dig selv for risikoen for at pådrage sig bakterielle sygdomme. Ifølge en undersøgelse fra University of Valencia forskere og offentliggjort i 2011 i "Food Control Tidende," 43 procent af prøverne af frisk appelsin juice, der findes højere niveauer af Enterobakterier, end det er tilladt i henhold til spansk lovgivning: 0,5 procent og 1 procent af disse prøver indeholdt Salmonella, og Staphylococcus aureus, hhv. Mens der i de fleste tilfælde, at immunforsvaret er i stand til at afværge sådanne bakterier, personer med svækket immunforsvar, børn og ældre mennesker er en risiko for at udvikle sygdomme, når de drikker juice, der er forurenet.

Vægtøgning

Nogle frugtsaft, såsom appelsin og ananas juice har et højt indhold af sukker. Dette kombineret med manglende kostfibre kan resultere i, at indtagelse af overskydende kalorier, fører til vægt gevinst. Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere på Deakin University, Australien børn, der drak juice og drinks havde en større chance for at blive fede eller overvægtige. Frugtdrikke også fortrænge andre fødevarer, hvilket resulterer i lavere indtag af den anbefalede daglige værdier af andre makronæringsstoffer såsom proteiner og mikronæringsstoffer. Harvard School of Public Health anbefaler at erstatte hele frugter i stedet for at tabe, da de indeholder flere fibre.

Om Forfatteren

Rebecca Howard har været en professionel skribent siden 2001, med artikler, der optræder i publikationer som "Canadian Journal of Diabetes." Hun er også medlem af the Canadian Society of Nutrition Management. Howard har en B. S. i ernæring fra Ryerson University og en M. S i anvendt human ernæring fra University of Guelph.

Foto Credits

  • Juice Appelsin-frugt juice billede af Vladimir Melnik fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære