Sund Kost >> Kost

Hvad Er Farerne ved Chelateret Kobber Kosttilskud?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 27, 2018

Din krop har brug for kobber til at fremme jernoptagelsen, at støtte i energi metabolisme, til at hjælpe immunforsvaret og nervesystemet funktion korrekt, og at støtten i syntesen af kollagen og røde blodlegemer. Mens fødevarer som nødder, frø, oksekød leveren, linser og skaldyr, såsom muslinger, østers eller krabbe er gode kilder i kosten af kobber, nogle mennesker kan have brug for at tage et kobber-supplement for at få nok. Ifølge Brigham and Women ' s Hospital, kommercielle kobber kosttilskud er chelateret, hvilket betyder, at kobber i tillæg er bundet til en anden inaktivt stof, der øger mineral absorption. Chelateret kobber kosttilskud kan forårsage en række alvorlige bivirkninger. Må ikke begynde at bruge til enhver type af kobber tillæg, medmindre du har været rettet at gøre det ved din læge.

Mulige Bivirkninger

Chelateret kobber kosttilskud kan forårsage mavesmerter, diarré, opkastning, kvalme, koncentrationsbesvær, uforklarlige søvnighed, humørsvingninger, svimmelhed, en kobberfarvet eftersmag i munden og muskelsmerter. Tilføjelse af supplerende kobber til din kost kan forårsage zink niveauet i din krop til at blive ubalanceret. Kobber kosttilskud kan være farlig for diabetikere, da de mineralske kan forårsage udsving i blodsukkeret. Det bør også undgås af folk med Wilson ' s sygdom, en arvelig tilstand, der forårsager overskydende kobber til at bygge op i organer som leveren og hjernen. Børn under 18 år bør aldrig gives kobber kosttilskud.

Lægemiddelinteraktioner

At tage en chelateret kobber-supplement, som kan forstyrre den korrekte funktion af en række af medicin. Nogle af disse omfatter non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyre, allopurinol, thiazid diuretika, cimetidin, nifedipin og lægemidler, der indeholder østrogen forbindelser, som nogle p-piller, og postmenopausal østrogen udskiftninger. Det er vigtigt at indse, at supplerende kobber kan også interagere skadelig med ikke-receptpligtige kosttilskud indeholdende urter eller andre mineraler. Før du tager kobber, lad din læge vide, om alle andre lægemidler og kosttilskud, som du tager med jævne mellemrum.

Toksicitet

Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board har sat det tolerable øvre indtag grænse, eller UL, af kobber for voksne på 10.000 mikrogram per dag. Mængden af daglig kobber, du indtager af fødevarer og kosttilskud bør ikke overstige dette beløb. Hvis du tager chelateret kobber kosttilskud, aldrig tage mere end den anbefalede dosis, eller du kan udvikle kobber toksicitet. Kobber toksicitet kan forårsage gulsot, problemer med hjertet, nyresvigt, leverskader, kramper, koma og mulig død.

Overvejelser

Hvis du har godt vand, bruge kobber gryder eller få dit vand gennem kobberrør, kan du allerede indtager en høj grad af kobber, siger University of Maryland Medical Center. At tage en chelateret kobber supplement kunne øge din kobber indtag til farlige niveauer. Brug ikke uforet kobber gryder og pander, og få dit vand testet, hvis du har godt vand, eller hvis din dræn har blålig-grønne pletter, der kan tyde på en høj kobber koncentrationen. Du kan også reducere mængden af det mineral, der kommer ind i dit vand fra kobber-rør, ved madlavning med koldt vand, når det er muligt og så vandhaner til at køre i flere minutter, før du bruger til at skylle ud ophobet kobber.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære