Sund Kost >> Kost

De Farer af 500 Kalorie Kost

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Kostvaner, der indeholder færre end 800 kalorier per dag kaldes very-low-calorie diets. Disse kostvaner normalt medfører tidskrævende eneste måltid udskiftning shakes og barer for at få tilstrækkelige mængder af essentielle næringsstoffer, uden at gå over kalorier tilladt. På grund af de risici, der er involveret, kun mennesker med et body mass index, eller BMI, over 32, der ikke er gravid og ikke har kræft, nyresygdom, leversygdom, alvorlig psykiske problemer eller aktiv kardiel dysfunktion, er gode kandidater for meget-lav-kalorie diæter og kun under tilsyn af en læge og en registreret diætist, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of den Amerikanske Diætetiske Association."

Bivirkninger

Mulige bivirkninger af very-low-calorie diets omfatter kvalme, træthed, diarré, intolerance overfor kulde, uregelmæssig menstruation, og hårtab. Hvis måltid-udskiftning af produkter, der anvendes i meget lav-kalorie kost ikke indeholder tilstrækkelige mængder af kostfibre, at disse kostvaner kan gøre forstoppelse mere sandsynligt. Hurtigt vægttab kan også forårsage galdesten i mennesker, som er modtagelige for dem.

Risici

Mere alvorlige potentielle konsekvenser omfatter hjerte-arytmi, slagtilfælde og hjerneblødning. Gravide kvinder, der følger disse kostvaner er mere tilbøjelige til at få børn med misdannelser. Hvis du indtager for meget væske, og ikke nok protein, vil du kunne også udvikle hyponatremia, eller lavt blodtryk natrium, som kan forårsage svimmelhed, træthed, forvirring, koma og død. Disse kostvaner kan også forårsage mangel på næringsstoffer, hvis ikke nøje planlagt.

Kroppens Sammensætning

Meget-meget lav-kalorie kost kan føre til hurtigt vægttab, med overvægtige patienter at miste omkring 3 til 5 pounds per uge. Men en betydelig mængde af tidlig vægttab er vand vægt, og senere vægttab omfatter cirka 30 procent muskel tab eller mere. Da mange mennesker har svært ved at fastholde det vægttab, de ofte ender med højere procenter af kroppens fedt og færre muskler efter at genvinde den tabte vægt. Dette sætter dem op for mere vægtøgning og mere sundhed problemer.

Overvejelser

For de fleste mennesker, det er bedre at følge en sund lav-kalorie kost end at følge en meget lav-kalorie diæt, da der er færre risici med en lav-kalorie diæt. Mens meget-lav-kalorie kost kan føre til højere kortsigtet vægttab på lang sigt en lav-kalorie kost er næsten lige så effektiv, at der kan konstateres en undersøgelse offentliggjort i "Fedme" i 2006. Mennesker på meget lavt kalorieindhold kost også nødt til at være meget engageret i at ændre deres kost og livsstil for at vedligeholde deres vægttab.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære