Sund Kost >> Sunde Måltider

Farlige Kemikalier i fastfood Andre End MSG

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 27, 2018

Næste gang du synke tænderne i et saftigt, fast food burger, kan du få mere, end du regnede med. Ud over at spise et måltid fyldt med ekstra kalorier og mættet fedt, skadelige kemikalier, som kan lure inde, at velsmagende element. Af hensyn til dit helbred og din familie, finde ud af, hvilke skadelige kemikalier, der kan lure i din fastfood favoritter – og hvad man kan gøre ved det.

PFASs og Phthalater

En ny undersøgelse tyder på, at ekstra kalorier er ikke de eneste ting du er nødt til at bekymre sig om, når det kommer til at spise fastfood. Emballage som indpakning og æsker kan indeholde skadelige kemikalier, som udvaskes i mad og kan have negative sundhedsmæssige virkninger. Forskere fra University of California i Berkeley, der er indsamlet hundredvis af emballage prøver fra fastfood-restauranter for at kontrollere for skadelige kemikalier. De fandt, at næsten 60 procent af dessert og brød emballage og tæt på 40 procent af burger og sandwich indlejrer indeholde skadelige stoffer, der er kendt som phthalater, sammen med perfluoroalkyl og polyfluoroalkyl, kaldet PFASs.

Disse stoffer er ved at blive udfaset i mange lande på grund af omfattende data, der indikerer toksicitet for menneskers sundhed, men bruges stadig i Usa. Forskere, offentliggjort deres resultater i 2017 udgave af Environmental Science & Technology Bogstaver.

Hvordan De Bruges

De olier, der er i PFASs gøre dem praktisk for fastfood emballage. Disse olieholdige stoffer hjælper med at forhindre den hurtige mad i at klæbe til sin beholdere. På grund af deres vandafvisende egenskaber, PFASs bruges til næsten alle former for fast food-emballage undtagen sodavand beholdere.

Phthalater anvendes typisk i plastbeholdere, takket være deres fleksibilitet og gennemsigtighed. Fødevarer, der kommer i plastbeholdere, især dem, der sidder under varmt lys, kan indeholde betydelige niveauer af phthalater, der kan udvaskes i fødevarer.

Hvordan De Er Skadelige For Menneskers Sundhed

Kemikalier som PFASs og phthalater anvendes i hundredvis af produkter som legetøj. Men disse non-food kilder ikke bære den samme grad af bekymring, fordi du ikke indtage dem. Forskere er stadig at lære, hvordan kemikalier såsom PFASs og phthalater skader menneskers sundhed, men de er at få en vis indsigt. For eksempel, PFASs er knyttet til kvinders reproduktive sundhed problemer. Der er en forbindelse mellem PFASs og en øget risiko for polycystisk ovarie syndrom og andre hormonelle ubalancer hos kvinder, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2015-udgaven af tidsskriftet Fertilitet og Sterilitet.

Phthalater er knyttet til infertilitet, diabetes, fedme og endda kræft. En 2016 undersøgelse viste, at mennesker, der regelmæssigt spiser fastfood er at udsætte sig for 40 procent mere phthalater end personer, der spiser de fleste måltider hjemme. Resultaterne af denne undersøgelse blev offentliggjort i tidsskriftet Environmental Health Perspectives.

Hvordan du kan Reducere Din Eksponering

Miljøagenturer ringer til Food and Drug Administration til at undersøge de kemikalier, der i fastfood-emballage. Se skriften på væggen, nogle producenter har frivilligt flyttet til PFA-gratis og phthalat-fri emballage. Indtil der er et officielt forbud mod disse stoffer, kan du reducere din eksponering ved at skære ned på fastfood.

Når du vælger et fast food måltid, skal du fjerne det fra emballagen så hurtigt som muligt. Niveauet af skadelige kemikalier, der kan sive ned i mad øge længere fødevarer er fortsat med i pakken. Derudover, undgå varme din mad i emballagen. Varmen øger mængden af kemikalier, der udvaskes i fødevarer. Men, dette er blot endnu en grund til at vælge sundere mad og tjene flere måltider i hjemmet fra friske eller frosne fødevarer.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære