Sund Kost >> Kost

Hvad Er Faren i Høj LDL?

LDL er en forkortelse for low-density lipoprotein -- den type af kolesterol, der forvolder skade på dit hjerte-kar-systemet, hvis det bliver for høj. Det nøjagtige beløb af LDL kan du sikkert har i blodet, afhænger af din families historie og aktuelle sundhedstilstand. Hvis din LDL er for høj, du kan normalt foretage øjeblikkelige ændringer og drastisk sænke din sundhed risici.

Faren

Som LDL begynder at bygge op, er det faktisk klamrer sig til indersiden af arterierne. Denne dannelse af plak gør arterierne utroligt smalle og hårde, som er en tilstand, der kaldes åreforkalkning. På grund af lungeproblemer, kan blodet ikke flyde så frit. Blod celler kan komme til at sidde fast, eller, som det blod, der passerer igennem, en del af plak kunne bryde ud. En blodprop kan opstå, stoppe eller dramatisk aftagende blod flow. Hvis det er en blodprop, der måtte forekomme, kunne afskære blodcirkulationen til dit hjerte eller hjerne, som forårsager hjerteanfald eller slagtilfælde, hhv.

Yderligere Komplikationer

På grund af alle de plaque oprustning i dine arterier fra for meget LDL, dit hjerte bliver nødt til at pumpe hårdere og hurtigere, at få blodet til resten af kroppen. Det er muligt, at dit blodtryk kan spike og den ekstra pres på arterier, som kan føre til et brud. Over tid, vil den ekstra anstrengelse på dit hjerte bærer det ned hurtigt og fremmer hjerte-karsygdomme.

LDL-Intervaller

Højt kolesteroltal ikke typisk vise nogen symptomer, indtil det er for sent. Det er derfor, du er nødt til at have dit kolesterol tjekket hvert femte år som en voksen, rådgiver for den AMERIKANSKE Department of Health og Human Services. Den ideelle vifte af LDL varierer en smule fra person til person. Hvis du normalt sundt, for eksempel, en ideel LDL-niveauet ville falde et sted mellem 100 og 129 milligram per deciliter. Alt mellem 130 og 159 milligram per deciliter er borderline høj, i henhold til MayoClinic.com. Et niveau på mellem 160 189 milligram per deciliter er høj og 190 milligram per deciliter og igen er meget høj.

Din ideelle område, er meget lavere, dog under visse omstændigheder. Hvis du har en familie historie af hjertesygdomme, du ønsker at sigte efter en LDL-niveau på mindre end 100 milligram per deciliter. Men hvis du allerede har udviklet forhøjet blodtryk eller har oplevet hjerte-kar-problemer, vil du ønsker at holde dit niveau under 70 milligram per deciliter.

Årsagerne til den Høje LDL -

At have et faretruende højt LDL kan skyldes en række ting-nogle af, som du kan ændre, af hvilke nogle du ikke kan. Hvis det er forårsaget af gener, dit LDL kunne begynde at bygge op i løbet af din barndom. I dette tilfælde, det kan bølge i din trediverne, selv om det ikke kan være "truende", indtil du er i dit halvtredserne, American Heart Association forklarer. Rygning, overvægt og manglende motion, som alle påvirker højt LDL, er ting, du kan styre, dog. Nix, at rygevaner, skal du tale med din læge om at tabe sig, og vigtigst af alt, når du får regnskabsafslutning, begynde at udøve. Regelmæssig fysisk aktivitet ikke kun sænker dit LDL, det øger også din high-density lipoprotein, eller HDL. Dette er det gode kolesterol, der kan holde dit LDL i ind og hjælper med at stabilisere din samlede kolesterol tal.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære