Sund Kost >> Kost

Mejeri Gratis Vs. Laktosefri

Skrevet af Elizabeth Brown; Opdateret 09 December, 2018

Selvom folk har en tendens til at antage, at de er udskiftelige, "mejeriet" og "laktosefri" faktisk formidle to forskellige ingrediens situationer. Fordi laktose er kun en del af mejeriprodukter, et produkt kan være laktosefri, men stadig indeholder andre mejeri-komponenter, som kasein og valle. Men et produkt, der er dairy free, vil per definition være laktosefri, så godt.

Lactose og Laktose Intolerance

Laktose er en type af naturligt forekommende sukker, der findes i mælk og mejeriprodukter. Det er en af de vigtigste komponenter i mælk, som udløser fordøjelses problemer i mennesker. Selvom laktose intolerance er ofte forstået som en aversion mod mælk generelt, det er faktisk en reaktion på, at kun en del af det: Lactose. Mennesker med laktose-intolerance kan ikke på korrekt vis laktose på grund af utilstrækkelige mængder af fordøjelsesfremmende enzym laktase. Laktose intolerance er også kendt som laktasemangel.

Laktosefri Produkter

Produkter, der er mærket "laktosefri" skal naturligvis ikke indeholde laktose. De kan dog indeholde andre mejeriprodukter komponenter–hvilket gør dem sikre for laktose intolerance, men usikkert for folk med almindelig mælk eller mælkeprodukter allergi. Mælkeallergi–i modsætning til laktose intolerance–er udløst af protein i mælk, kaldet kasein. Kasein er stadig til stede i mælk og andre mejeriprodukter, selv når laktose er blevet fjernet.

Mejeri-Fri Produkter

Mejeri er et bredt begreb, der omfatter mælk fra køer og andre pattedyr, såvel som enhver fødevare (ost, smør, fløde) fra denne mælk. Mejeri-fri produkter må ikke indeholde mælkeprodukter overhovedet, herunder laktose og kasein. De er sikre for mennesker med både laktose intolerance og mælk allergi, såvel som dem, der på en vegansk kost.

Vær opmærksom på, imidlertid, at "ikke-mejeri" er ikke det samme som mejeri gratis. Ikke-mejeri creamers og andre produkter, der er mærket ikke-mejeri er tilladt af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration til at indeholde mælkeproteiner (kasein og valle) og andre mælkeprodukter.

Andre Overvejelser

Undgå laktose eller mælkeprodukter kan være en vanskelig opgave, og det kræver nøje overvågning af fødevarer. Laktose tilsættes ofte til forarbejdede fødevarer, herunder brød, morgenmadsprodukter, supper, margarine, deli kød, salat, dressing, slik, kager og pandekage mix. At sørge for, at et produkt er virkelig laktosefri eller mælkeprodukter gratis, skal du altid tjekke ingredienslisten. Hvis nogen af de følgende ord indgår, produktet indeholder bestemt mejeri og kan indeholde laktose: komælkskaseinat, fløde, kondenseret mælk, ostemasse, tørret mælk, kondenseret mælk, mælk derivater, mælkepulver, mælketørstof, natrium komælkskaseinat eller valle.

Om Forfatteren

Elizabeth Brown er en journalist, der dækker sundhed, ernæring, kultur og aktuelle begivenheder. Hun har skrevet til en lang række web og trykte publikationer, herunder sundhed sites som Godt + Godt NYC, Alignyo, og HuffPo at Leve Sundt. Hun er tidligere redaktør-in-chief af women ' s health blog Blisstree.com og redaktør og skribent på AARP.org. Hun har et certifikat i ernæring fra Cornell og en Master of Arts i offentlig kommunikation fra American University.

ADVERT

Mest populære