Sund Kost >> Ernæring

Daglig Natrium Godtgørelse for Kvinder

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 12 December 2018

Elektrolytter såsom natrium arbejde for at opretholde væskebalancen i og omkring alle celler. At opretholde en normal væskebalance giver nerverne til at sende beskeder til og fra din hjerne og muskler til kontrakt og slappe af. Natrium spiller også en rolle i at hjælpe med at holde dit hjerte rytme stabil. Selv om du har brug for natrium for alle disse funktioner, er det muligt at indtage for meget. Holde sig inden for det anbefalede interval, og finde alternativer til krydderier din mad med salt, såsom urter og krydderier.

Dagpenge

Som en sund voksen kvinde, kan du sikkert forbruge så meget som en højde af 2.300 mg natrium hver dag. Når du fylder 51, din maksimale daglige natrium falder til 1.500 mg. Hvis du er African-American, har en familie historie af hjertesygdom eller har haft forhøjet blodtryk i fortiden, bør du begrænse dig selv til 1.500 mg natrium per dag. Hvis du er gravid eller ammer, skal du holde dine natrium indtag under 1500 mg i døgnet.

Læse Etiketten

Kontrollér mærkaten på de fødevarer, du spiser. Natrium er opført af gram og som en procentdel af 2,300 milligram anbefaling. For eksempel, mærkaten på en kasse af cookies, kan listen 460 mg natrium, hvilket er omkring 19 procent af de 2,300 milligram anbefaling. Hvis du er gravid, 460 mg ville være omkring 30 procent af dit samlede daglige indtag af 1.500 mg. I ingredienslisten, kan du se natrium i form af salt, mononatriumglutamat eller MSG, dinatriumfosfat eller bagepulver. Watch out for disse skjulte former for natrium i din foretrukne fødevarer.

Natrium i Fødevarer

Afstå fra høj-natrium fødevarer for at undgå at gå overbord på din natrium forbrug. Dåse kylling noodle suppe, chips, corned beef hash og skinke hver mere end 1.000 mg natrium per portion. Fødevarer med mere end 20 procent natrium er meget høj i mineral-og du bør undgå dem. Vælg fødevarer, der er mærket "lavt saltindhold" eller "reduceret natrium." Fødevarer med disse beskrivelser skal indeholde 5% eller mindre pr servering af dine daglige natrium anbefaling. Vælge fødevarer, der er naturligt lavt natrium. Brune ris, frugt cocktail, og luft-poppet popcorn alle har mindre end 10 mg natrium pr 1-cup, der tjener. Frisk frugt og grøntsager er også et naturligt lavt natrium.

Negative Effekter

Hvis du gå overbord på dine natrium indtag, du kan have negative konsekvenser. At spise et stort salt måltid, fuld af natrium, kan forårsage kvalme, opkastning og diarré, som din krop arbejder på at genoprette en normal væskebalance. Over tid, overdreven natrium indtag kan føre til ødem, en tilstand, hvor din krop bevarer væske. Høj natrium forbrug kan også øge din risiko for hjertesygdomme ved at løfte dit blodtryk.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære