Sund Kost >> Sunde Måltider

Daglig Indtagelse af fiskeolie Og Hørfrø Olie Kosttilskud

Fiskeolie og hørfrøolie er både en glimrende kilde til omega-3 fedtsyrer. Som vores kroppe er i stand til at producere disse fedtstoffer på egen hånd, de skal være opnået fra den kost for optimal kropslig funktion. De bedste ernæringsmæssige kilder til omega-3 fedtsyrer omfatte makrel, laks, valnødder og hørfrø. Hvis du ikke bruger disse på en regelmæssig basis, kosttilskud kan være din bedste mulighed.

Omega-3 Fedtsyrer

Flerumættede fedtsyrer eller PUFAs, især omega-3 og omega-6-s, der er nødvendige for at danne en sund celle membraner og syntetisere eicosanoider -- molekyler, der fungerer som lokale hormoner, der påvirker kroppens immunitet og betændelse. En sund balance af omega-3 og omega-6s er forpligtet til at have en positiv indflydelse eicosanoid dannelse. Mere omega-3 end omega-6s er påkrævet. Hørfrø indeholder omega-3 er kendt som alfa-linolensyre eller ALA, mens fisk indeholder de former, docosahexaensyre og eicosapentaensyre, eller EPA og DHA, som giver yderligere fordele.

Hørfrø Sundhedsmæssige Fordele

I 1993 en undersøgelse offentliggjort i "British Journal of Nutrition," hunner blev leveret 50 g knust hørfrø om dagen i fire uger. Undersøgelsen fandt, høj bio-tilgængelighed af ALA, øgede niveauer af kropslig omega-3 fedtsyrer, og nedsat total serum kolesterol og LDL-de "dårlige" kolesterol-niveau. Dette er en afgørende konklusion, der angiver, hørfrø er et sundt daglig tilskud. Hørfrø har også vist brug i forebyggelse og behandling af højt kolesteroltal, hjertesygdomme, overgangsalder symptomer, brystkræft, irritabel tarm-sygdomme, gigt, kræft i tyktarmen og kræft i prostata. Meget er på grund af ALA indhold, samt niveauet af fytoøstrogener findes i hørfrø.

Fisk Olie-Fordele

Fiskeolie har mange af de samme fordele som hørfrø olie, som de begge er en glimrende kilde til omega-3 fedtsyrer. Alligevel er det, som fiskeolie indeholder en længere kæde form, det giver yderligere fordele. Primært, det øger kar-sundhed og generelle immunitet. De langkædede fedtsyrer form eicosanoider at forhindre blodpropper. Dagligt indtag også beskytter mod hjertekarsygdomme, og hjælper med at sænke blodtrykket og kolesterol niveauer. Indtag også forbedrer immunitet, på grund af dets anti-inflammatoriske egenskaber. Således, dagligt indtag af fisk olie kosttilskud eller indtagelse af fed fisk to til tre gange om ugen er afgørende for at forbedre immunitet og beskyttelse mod de former for hjertesygdomme.

Forbrug

Omega-3 fedtsyrer er vigtige for enhver kost, og en overflod er forebyggende af forskellige sundhedsproblemer. Dagligt forbrug af knust hørfrø eller hørfrøolie er især en fordel for vegetarer og veganere, der ikke spiser fisk, den rigeste kilde til omega-3s. Hørfrø er bedst optages i kroppen, når de indtages i jorden eller olie form. Voksne bør enten spiser ca 1 spsk knust hørfrø to til tre gange dagligt, eller 2 til 4 spiseskefulde én gang dagligt med et måltid. Du kan også forbruge 1 til 2 spsk hørfrø olie eller ca 1 til 4 gram fiskeolie dagligt.

Om Forfatteren

Megan Grover er en arbejdsgruppe ernæringsekspert i besiddelse af en Bachelor of Science fra Waynesburg Universitet og har en Master of Science i human ernæring fra University of Sheffield. Hun har erfaring i den primære og sekundære videnskabelig forskning.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære