Sund Kost >> Kost

Daglig Mængde for Fedt-Opløselige Vitaminer

Fedtopløselige vitaminer er rammende navngivet, og det faktum, at de kræver tilstedeværelse af fedt for at blive optaget korrekt. I modsætning til vand-opløselige vitaminer, kroppen kan lagre overskydende mængder af fedt-opløselige vitaminer til senere brug. Ikke desto mindre, Food and Nutrition Board anbefaler indtagelse af en vis mængde af hver fedtopløseligt vitamin dagligt for at bevare et godt helbred.

Vitamin A

Vitamin a fremmer Et godt syn, og hjælper med at opretholde en sund hud, tænder og knogle væv. Børn mellem 1 og 3 kræver 300 mikrogram A-vitamin hver dag, og børn mellem 4 og 8 har brug for 400 mikrogram dagligt, og børn mellem 9 og 13 bør indtage 600 mikrogram om dagen. Mænd i alderen 14 og ældre har brug for 900 mikrogram om dagen, mens kvinder i samme alder bør forbruge 700 mikrogram dagligt.

D-Vitamin

D-Vitamin regulerer calcium og fosfor i et forsøg på at holde dine knogler stærke. Solen giver nogle af D-vitamin, men du bør stadig få en passende beløb fra din kost. Den henstilling, 15 mikrogram per dag, er de samme for børn og voksne fra alderen 1 til 70. Efter det fyldte 70, voksne bør øge D-vitamin indtag på 20 mikrogram dagligt.

E-Vitamin

Vitamin E fungerer primært som en antioxidant, der beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler, der er ustabile stoffer, der kan forårsage kræft, hjertesygdomme og andre kroniske sygdomme. Børn mellem 1 og 3, skal 6 milligram per dag. Skal stige en smule til 7 mg per dag for børn mellem 4 og 8. Børn mellem 9 og 13 bør forbruge 11 milligram dagligt, og unge og voksne over 13 år har brug for 15 mg dagligt.

Vitamin K

K-Vitamin giver dit blod med at koagulere ordentligt og hjælper med at holde dine knogler stærke. Børn mellem 1 og 3 skal 30 mikrogram K-vitamin dagligt, henviser til, at børn mellem 4 og 8 kræver, at 55 mikrogram K-vitamin hver dag. Skal stige til 60 mikrogram for børn mellem 9 og 13 og unge fra 14 til 18 kræve, 75 mikrogram dagligt. Når du har nået voksenalderen, behov variere baseret på køn. Mænd over 18 år bør indtage 120 mikrogram dagligt, og kvinder har brug for 90 mikrogram hver dag.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære