Sund Kost >> Ernæring

Er Cuties Godt for Dig?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 20, 2018

Cutie mærke navn refererer til to typer af kommercielt tilgængelige mandarin appelsiner: Murcott mandariner, som er solgt mellem februar og April, og clementine mandariner, som sælges i perioden mellem November og januar. Begge typer af Cuties er uden kerner og indeholder ingen fedt eller kolesterol. Ligesom andre medlemmer af citrusfrugter familie, Cuties er rig på vitaminer, mineraler, kostfibre og en række antioxidant forbindelser. En kost med et højt indtag af næringsstoffer, der er indeholdt i Cuties kan hjælpe med at nedsætte din risiko for flere alvorlige medicinske tilstande. Hvis du lider af en kronisk fordøjelsesbesvær eller halsbrand, så tal med din læge, før du spiser Cuties regelmæssigt. Citrusfrugter forbrug kan forværre symptomer på fordøjelsesproblemer.

Antioxidanter

Hesperidin og naringenin er antioxiderende stoffer, som kun findes i citrusfrugter, som Cuties. Begge er flavonoider, plante-baserede kemikalier, der kan forhindre DNA-skader ved at hæmme aktiviteten af frie radikaler. I 2003, forskning udført af Australiens Commonwealth Scientific og Industrial Research Organisation viste, at personer med et højt indtag af citrus-rige frugter -- defineret som en ekstra citrus, der serverer dagligt, ud over de anbefalede fem portioner frugt hver dag -- blev 50 procent mindre tilbøjelige til at udvikle i munden, mave eller svælg kræft og 20 procent mindre tilbøjelige til at lide af et slagtilfælde. De forskere, der er involveret i undersøgelsen, er en hypotese, at disse ydelser kan være på grund af den høje koncentration af flavonoider i citrusfrugter. En anden undersøgelse, offentliggjort i "The Journal of Nutrition", fandt, at mus fodret med en kost suppleret med hesperidin havde lavere kolesterol og øget knogletæthed end mus, der ikke fodres hesperidin. Mens disse resultater har endnu at blive bekræftet i humane studier, University of Maryland Medical Center rapporterer, at flavonoider i citrusfrugter kan også hæmme kræft vækst, blodpropper og betændelse.

Kostfibre

En enkelt servering af Cuties -- to clementine eller Murcott mandariner -- indeholder 4 gram kostfibre. Dette beløb forbrugsstoffer 14 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af fiber for en sund voksen efter en 2,000 kalorie diæt. Cuties er en særlig god kilde til fiber, en form for fiber, der svulmer med vand i fordøjelseskanalen til at danne en tyktflydende masse. Opløselige fibre kan hjælpe med at forhindre diabetes og højt kolesteroltal. En kost, der regelmæssigt indeholder høje mængder af kostfibre kan også mindske din risiko for slagtilfælde, hjerte-kar-sygdomme, fedme, forhøjet blodtryk, mavesår, hæmorider og gastroøsofageal refluks sygdom.

Vitaminer

Cuties er tæt med en række vitaminer, herunder vitamin A, vitamin B-6, niacin, thiamin og pantothensyre, men de er især høj i folat og vitamin C. Spise to Cuties giver 15 procent af det anbefalede daglige indtag af folat og næsten 300 procent af det anbefalede daglige indtag af c-vitamin Højt indtag af folat kan hjælpe med at forhindre depression, hjertesygdomme og aldersrelateret macula degeneration. Gravide kvinder, der spiser masser af folat kan nedsætte deres spædbarn risiko for at blive født med en neurologisk defekt. C-Vitamin er nødvendig for hudens sundhed, immunforsvar og knogler. At spise C-vitamin-rige fødevarer som citrusfrugter, kan nedsætte risikoen for slidgigt, kræft, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. C-vitamin i Cuties nedbrydes hurtigt med udsættelse for varme, lys og luft. Maksimere mængden af C-vitamin, du får fra Cuties ved opbevaring af frugt i et køligt, mørkt sted. Brug Cuties inden for tre til fire dage for at købe og forbruge den frugt, som snart som muligt efter peeling.

Mineraler

Cuties indeholder en høj koncentration af kalium. Hver to-mandarin servering indeholder 400 milligram af kalium, eller 11 procent af det mineral RDA. Som en elektrolyt, kalium spiller en afgørende rolle i at opretholde hjerte, glatte og skeletmuskulatur sammentrækning. Tilstrækkelig indtagelse af kalium er også nødvendigt at aktivere enzymer, der er vigtige i metabolismen af kulhydrater. Ifølge Linus Pauling Institute, mennesker, der omfatter masser af high-kalium fødevarer som Cuties i deres kost, kan være mindre tilbøjelige til at lider af nyresten, osteoporose og slagtilfælde.

Cuties er også en god kilde til mineraler som kobber, jern, calcium, fosfor og magnesium. Sammen, disse næringsstoffer kan bidrage til syntese af røde blodlegemer og knogler og støtte immunforsvaret og nervesystemet sundhed.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære