Sund Kost >> Kost

Hvad Kantsten Sult?

Hvis du forsøger at tabe sig eller forsøger at dæmme op for, at eftermiddag sød tand, er der flere ting, du kan føje til din kost for at hjælpe. Drik masser af vand, især før et måltid. Udfyld din kost med fibre, komplekse kulhydrater og protein. Disse fødevarer komponenter tage længere tid at bryde ned, hjælper du føler dig fuld i flere timer efter, du spiser.

Vand

Vand fylder i maven uden at tilføje nogen kalorier i din kost. Der 16 ounce af vand lige før du sætter dig ned for at spise et måltid hjælper med at gøre dig føle sig fuld, før du begynder at spise. Gennemsnitligt folk, der drikker 16 ounces vand, før du spiser forbruger 75 til 90 færre kalorier fra mad, et team af forskere, der indberettes til 240th Nationale Møde i American Chemical Society i 2010. Tag en flaske vand med dig i bilen og begynder at drikke på vej til restauranten. Vil du være mindre fristet til at nå til brødkurv eller overspise i en appetitvækker.

Fiber

Fiber skaber bulk i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, hvilket gør du føler dig fuld. Uopløselige fibre, som kommer fra den stive beskyttende hud af vegetabilske fødevarer, forbliver relativt intakt i din tarm. Når du tygger apple skind, selleri, majs, hele hvede brød og andre fødevarer med højt indhold af uopløselige fibre, dit tarmsystem ikke kan bryde dem ned, tvinger mere løs vægt til at hvile i din tarm. Opløselige fibre, som kommer fra havre, blød indre del af frugt og visse grøntsager, tiltrækker vand i dine tarme. Det samme bulks op og styrker mad til at sidde i din mave for et stykke tid længere. Mest høj-fiber fødevarer, der har begge typer af fiber, men kan have flere af den ene type frem for den anden. Møde i dit daglige fiber hjælper dig til at bremse din appetit. Du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier i din kost, i henhold til Colorado State University Extension. Hvis du følger et gennemsnit 2,000 kalorie diæt, er du nødt alt 28 gram fibre hver dag.

Komplekse Kulhydrater

Fordi stivelsesholdige komplekse kulhydrater tage et stykke tid at bryde ned, fødevarer med højt indhold af stivelse, såsom kartofler, hele korn brød, pasta, majs og andre fødevarer, der kan hjælpe til at dæmpe din sult. Du har brug for kulhydrater i din kost, fordi de er den vigtigste kilde til energi for hver eneste celle. Kulhydrater bryde ned hurtigere end protein eller fedt, men komplekse kulhydrater, som stivelse, tage lidt længere tid end simple kulhydrater, som sukker. Komplekse kulhydrater stivelse er forgrenede molekyler, der begynder at bryde ned i din mund. Når spyt dekonstruerer stivelse og forvandler det til maltose, din tyndtarmen konverterer mindre maltose molekyler direkte til glukose. På det tidspunkt, glucose absorberer gennem intestinal vægge og ind i din blodbanen. Denne proces tager længere tid end fordøjelse af sukker, der straks konvertere til glukose uden at blive nedbrudt.

Protein

Få protein ved hvert måltid og en snack hjælper med at bremse din appetit for en længere periode, da protein tager et stykke tid at fordøje. Enzymer i maven, arbejde hårdt for at bryde komplekse protein forbindelser til mindre molekyler. Når de mindre proteiner nå din lille tarm, pancreas juice yderligere bryde dem ned til aminosyrer. Tarmens vægge optage aminosyrer ind i din blodbanen, hvor de transporteres rundt til støtte celle struktur, opbygge muskler, væv og fungere som en backup energikilde. Kød, æg, mejeriprodukter og fisk og skaldyr er komplette proteiner, hvilket betyder at de har alle de essentielle aminosyrer kroppen har brug for. Plante-baserede proteiner, der kun har nogle af de essentielle aminosyrer. Du kan overleve på strengt plante-baserede proteiner, men du er nødt til at omfatte en bred vifte af forskellige typer i din kost. Hvis du ikke kan spise en masse af kød, men har brug for at bremse din appetit, udfylde din kost med linser, bønner, nødder, brune ris, jordnøddesmør og andre plante-baserede proteiner.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Kvinde drikker vand fra en flaske billede af tan4ikk fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære