Sund Kost >> Sunde Måltider

Er tranebærsaft med Syreindhold eller Basisk?

Skrevet af Kathryn Vera; Opdateret November 27, 2018

Hvis du leder efter en sød og sure drikke, tranebær juice kan være en nyttig funktion. I virkeligheden, syrlig smag, der er forbundet med tranebær juice er relateret til dets forholdsvis lav pH-niveau. Den sundeste juice indeholder meget lidt at ingen tilsat sukker, så vær opmærksom på, ernæring etiketter på købmand.

Tranebær Juice pH

Surhedsgrad og alkalinitet af forskellige fødevarer-herunder tranebær juice -- er målt i pH. Fødevarer, der har en pH over 7.0 anses for basisk, mens dem med en pH-værdi under 7,0 er sure. Tranebær juice typisk har en pH-værdi på mellem 2,3 og 2,5, hvilket gør det til en temmelig sure drikke. Sukker indhold i forskellige mærker af tranebærsaft kan medføre udsving i pH-niveau.

Ascorbinsyre Niveau

Den lave pH-værdi af cranberry juice kan være delvist forårsaget af dens høje koncentration af ascorbinsyre. Som tranebær, limefrugter, citroner og mandariner-som alle er rige på ascorbinsyre -- har en pH-værdi på 2.4, 3.1, 4.1, hhv. En kop usødet tranebærsaft giver 23.5 mg ascorbinsyre, konstaterer det AMERIKANSKE Department of Agriculture Nutrient Database. Raske voksne over 18 år har behov for mellem 75 og 90 mg ascorbinsyre hver dag for at opretholde en optimal sundhed.

Sundhedsmæssige Fordele

Tranebær juice er ofte udråbt som et hjem afhjælpe for urinvejsinfektioner. I virkeligheden, den lave pH-niveau af tranebær saft fremmer udviklingen af sure urin niveauer-som kan hjælpe med at forsinke eller forhindre vækst af acidophobic bakterier. Forskning viser, at tranebærsaft kan være nyttige i at reducere satserne for hjertesygdomme ved at øge sunde kolesterol niveauer og sænke priser for arteriel plaque dannelse. På trods af det høje syreindhold niveau, tranebær juice kan forhindre udviklingen af huller i tænderne, hvilket gør det til et sundere alternativ til sodavand eller andre sukkerholdige drikke.

Vælge en Sund Juice

Afhængigt af typen af tranebær saft, du vælger, og det er sukker indhold, ernæringsmæssige status, kan variere ganske betydeligt. I virkeligheden, sukker har en pH-værdi på 7,0 -- væsentligt højere end ren tranebær juice -- og som mere sukker, der er føjet til det produkt, den "gennemsnitlige" pH vil fortsætte med at stige. Tranebær juice cocktail giver cirka 28 gram sukker i en enkelt 8-ounce servering af drikkevarer. I modsætning, tranebær juice, der er lavet uden tilsætning af sukker, som tilbyder kun 8 gram sukker i den samme del størrelse.

Om Forfatteren

Kathryn Vera har en master ' s degree i fysiologi, samt licensure som en Registreret Diætist. I øjeblikket arbejder hun som Klinisk træningsfysiolog i hjerterehabilitering, hvor hun giver pleje til patienter, der lever med en kronisk hjertesygdom.

ADVERT

Mest populære