Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Kiks Lavere Blodsukker?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 28, 2018

Kiks kommer i alle former, størrelser og varianter, og de ingredienser, der anvendes til at lave dem på er lige så varierede. Men disse ingredienser er, hvad der bestemmer den effekt de vil have på dit blodsukker. Kiks vil ikke direkte sænke dit blodsukker, men kiks lavet med fuldkorn kan bidrage til at stabilisere blodsukkeret. På den anden side, kiks lavet af raffineret korn er mere tilbøjelige til at hæve blodsukkeret. Næste gang du kommer til en kasse eller pose i cracker midtergangen, kontrollere listen over ingredienser til det sundeste valg.

Raffinerede Kulhydrater og blodsukker

Af de tre makronæringsstoffer -- kulhydrat, protein og fedt -- kulhydrater påvirker dit blodsukker. Raffinerede kulhydrater, som dem der findes i snacks og bagværk, har den største effekt på blodsukkeret. Disse simple sukkerarter er allerede brudt ned under raffinering, så vores krop hurtigt fordøjer og absorberer det sukker, der går lige til din blodbanen og øge dit blodsukker hurtigt. Således, kiks lavet med hvidt mel, som sodavand og kiks, og hvide ris mel ikke vil sænke dit blodsukker. De vil hæve det.

Komplekse Kulhydrater og blodsukker

Hele korn, på den anden side, og andre sunde carb kilder som grøntsager, indeholder fibre, det ufordøjelige del af vegetabilske fødevarer, der passerer gennem dit fordøjelsessystem, for det meste intakt. Fiber har et støttehjul effekt på dit blodsukker, fordi det forsinker fordøjelsen, så kulhydrater i maden nedbrydes og optages langsommere. Mens hele korn crackers, som dem, der er fremstillet af brune ris, hele hvede og havre, ikke vil sænke dit blodsukker på deres egne, de vil have mindre effekt på det end kiks lavet af simple kulhydrater.

At Vide, Netto Kulhydrater

Hvis du er efter en low-carb diæt, eller du har diabetes, skal du måske være at tælle den samlede kulhydrater og netto kulhydrater. Netto kulhydrater er det samlede antal af kulhydrater i mad minus fibre og sukker, alkohol indhold. Kan du trække disse fra den samlede kulhydrater, fordi de ikke påvirker blodsukkeret. Den samlede carb tæller vs. net carb optælling af en servering af kiks kan fortælle dig, hvad slags effekt de vil have på dit blodsukker, og om de vil passe ind i din daglige carb ydelse. For eksempel, en ounce af saltines har 21 gram total kulhydrater, 1 gram fiber og ingen sukker alkoholer, hvilket betyder, at det er 20 gram netto kulhydrater; en ounce af hele hvede kiks er 19 gram total kulhydrater, 3 gram fiber og ingen sukker alkoholer til en netto carb count 16. Fordi det er mindre i form af netto kulhydrater, hele hvede kiks vil have mindre effekt på dit blodsukker.

Hvad skal du Se efter på Etiketten

Være en erfaren shopper og vide, hvad man skal kigge efter på etiketten. Fuldkorn skal være den første på listen over ingredienser, hvilket betyder, at den primære ingrediens er en blod-sukker stabiliserende, fiber-rige hele korn. Se efter et mærke, der siger "100 procent fuldkorn." Etiketter, der siger, at "lavet med fuldkorn" kan være vildledende, vil de indeholde nogle af fuldkorn, men kan være primært lavet med raffineret korn. Check fiber tæller per portion. Jo højere fiber regne, jo bedre. Sørg for, at du også ser på den portionsstørrelse -- selv om crackere har kun en lille mængde af netto kulhydrater pr servering, spise flere portioner kan betyde, at du stadig spiser masser af kulhydrater.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

ADVERT

Mest populære