Sund Kost >> Ernæring

Er Krabbekød Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 14 December 2018

Krabbe er en mild smag krebsdyr, der har et lavt fedtindhold og kun indeholder 82 kalorier pr 3-ounce servering. Fiske-og leverer vigtige vitaminer og mineraler, der understøtter et godt helbred, og kan være en lejlighedsvis en del af din kost. Der er visse ulemper ved at spise krabber, men fordelene kan opveje disse ernæringsmæssige risici, hvilket gør krabbe en smart tilføjelse til dit sund kost plan.

Protein

Den daglige anbefaling for protein er 46 gram for kvinder og 56 gram for mænd, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. En 3-ounce servering af krabbekød forsyninger 16.45 gram protein mod disse mål. Protein i din krop nedbryder på en konstant basis, og passende indtag af næringsstoffer er afgørende for at genopbygge dine muskler og væv. Krabbe er en komplet kilde til protein, hvilket betyder, at det forsyner hver af de 20 aminosyrer, som din krop har brug for at gøre disse nye proteiner.

Vitamin B12

Krabbe er et imponerende kilde til B12-vitamin, som du har brug for på 2,4 mikrogram hver dag. En 3-ounce servering af krabbekød forsyninger 9.78 mikrogram. Vitamin B12 giver din krop til at producere sunde røde blodlegemer. Vitamin understøtter også normal hjernefunktion. Få tilstrækkelige mængder af B12-vitamin kan reducere din risiko for hjerte-kar-sygdom, ifølge National Institutes of Health.

Natrium og Kolesterol

En 3-ounce servering af krabbekød indeholder 911 mg natrium. Raske voksne bør begrænse deres indtag af natrium til 2.300 mg eller mindre om dagen, mens personer med hjertesygdomme, dem, der er over 50 år, og afro-Amerikanere bør begrænse deres indtag til 1.500 mg eller mindre. For meget natrium kan øge din risiko for slagtilfælde, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og hjerteinsufficiens. Den samme servering af krabbekød indeholder 45 mg kolesterol. Indtagelse af for meget kolesterol kan øge din risiko for hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde. Du bør ikke indtage mere end 300 mg kolesterol om dagen, men hvis du har en hjertesygdom bør du begrænse dit indtag på 200 mg eller mindre.

Tips

Drys hakkede krabbe kød kastet ind i en grøn salat, eller tilføje det til din foretrukne suppe eller gryderet opskrift. Kombinere hakkede krabbe kød med lavt fedtindhold, mayonnaise, hakkede løg og friske krydderurter og brug blandingen som en lækker sandwich fyld. Lav en lomme i et kyllingebryst eller hellefisk filet med en skarp kniv. Ting lommen med kogt krabbe kød, hakket hvidløg og krydderier, og kog kylling eller fisk, som du normalt ville. Sauter krabbekød med bælg, vand kastanjer og svampe til at lave en nærende røre-yngel.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære