Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Tælle Natrium

At tælle dine natrium indtag kan være en skræmmende opgave, hvis du ikke ser din kost. Men overvågning natrium indtag, der er afgørende for den generelle sundhed i betragtning af at indtage store mængder af natrium kan føre til eller forværre højt blodtryk, hjertesvigt og andre hjerte og nyre-relaterede forhold. Præcist tælle dine daglige natrium indtag, begynde med at læse ernæring etiketter og til måling af den mængde salt, du føjer til mad. Disse to teknikker er nemme at gøre og kan gøre en stor indvirkning på den samlede kvalitet af din kost.

Kilder af Natrium

Før en person kan tælle natrium i sin kost, må hun først ved de store kilder af natrium. Brød og rundstykker, frokost-stil, kød, pizza, kylling og kalkun er alle blandt de ti bedste kilder af natrium i den Amerikanske kost. Andre kilder, såsom ost og snacks, også bidrage væsentligt til en persons indtag.

Natrium på Mærkaten

Den mest præcise måde at tælle natrium i kosten er at du skal blot læse næringsdeklarationen. Omkring halvvejs ned næringsdeklarationen på emballerede varer, er den linje, der hedder "natrium" vil oplyse, præcis hvor meget natrium er i en portion af den pågældende fødevare. Personer, der bruger ernæring etiketten for at vurdere natrium indhold af en fødevare bør også vide, hvad der tjener størrelse er, og hvor mange, der serverer størrelser, de forbruger. Meget ofte, en servering størrelse er mindre end det beløb, en person, forbruger, og derfor, natrium hun indtager mere, end hvad der er anført på etiketten.

Lavt indhold af Natrium og Meget Lavt indhold af Natrium Fødevarer

Fødevarer, der reklamerer sig selv som værende lav natrium eller meget lavt indhold af natrium har sat mængder af natrium per portion. Levnedsmidler med lavt natriumindhold har 140 mg eller mindre per portion, og meget lavt indhold af natrium fødevarer, der har 35 milligram eller mindre per portion. En gennemsnitlig voksen, er tilladte på 1.500 til 2.300 mg natrium per dag, så erstatter højt natrium fødevarer med disse lave og meget lavt indhold af natrium fødevarer vil hjælpe med at begrænse sin indtagelse.

Tabel Salt og Tælle Natrium

Tabel salt, uanset om det er tilsat jod eller havsalt, kan også bidrage til en s-natrium indtag. For at tælle mængden af natrium, man skal også tælle mængden af salt hun tilføjer, at hendes mad. En teskefuld bordsalt indeholder 2,325 mg natrium, så for hver teskefuld tilsættes fødevarer (enten ved at lave mad eller ved middagsbordet), er dette ekstra natrium skal tælles med.

Om Forfatteren

Dr. Courtney Winston er en registreret/autoriseret diætist, certificeret diabetes pædagog og den offentlige sundhed pædagog. Hun har en Master of Public Health fra University of North Carolina i Chapel Hill og hendes ph.d. - grad fra University of Texas Health Science Center. Dr. Winston blev anerkendt i 2012 med Academy of Nutrition and Dietetics ny Leder i Diætetik Award for staten Californien.

Foto Credits

  • Salt Shaker på Bordet - Portræt billede af kellykramer fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære