Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan at Tælle Kalorier, Når man Spiser Ude

Skrevet af Sue Roberts, M. P. H., R. D.; Opdateret 17 December 2018

At tælle kalorier præcist er svært nok, når du spiser derhjemme, men når det at spise ude på restauranter, endnu hårdere. Portionerne er større, nogle ingredienser i dine måltider er ukendt, og retter er tilberedt med en masse af salt, fedt og sukker. Forbered dig selv med strategier til at hjælpe med at kontrollere det antal kalorier, du spiser, mens du stadig nyder spise ude erfaring.

Attitude er Alt

Det kan synes mærkeligt at første adresse holdning, når man overvejer kalorier i din restaurant mad, men der begynder med en sund tankegang er afgørende. Anser du for enhver måltid spist ud som en særlig fest? En tid til at kaste forsigtighed til vinden og bare nyde? Dette kunne stave kalorie-tælling problemer for dig, i betragtning af at den gennemsnitlige Amerikaner spiser mindst fire måltider om ugen væk fra hjemmet, siger Håber Warshaw, M. Cand.merc., R. D. Uden at justere din opfattelse af den lejlighed, du kunne være igangsættende for dig selv at spise mere, end du ønsker, ved at fordreje din dømmekraft, i sidste ende forårsager dig til at undervurdere de kalorier, du indtager.

Tjek Menuen

Internettet er din bedste ven, når det kommer til at være en kalorie-sleuth. Mange restauranter nu en liste over de ernæringsmæssige oplysninger til deres menupunkter på deres hjemmesider. Arm dig selv med denne information før overskriften ud til restauranten, så du kan træffe kloge valg, der er inden for dit kalorie budget, når du er der. Hvis den virksomhed, du kommer til, er ikke på listen, kan du prøve at kigge op andre med lignende typer af fødevarer.

Portion Kontrol

Misjudging portionsstørrelser af de fødevarer, du spiser årsager kalorie-tælling fejl, så brug en referenceramme til at hjælpe. Lisa R. Unge, Ph. D. R. D., i sin bog, "Den Del Teller," foreslår ved hjælp af visuelle virkemidler, som guider. For eksempel, en 3-ounce servering af kød, som er omtrent på størrelse med et spil kort, 2 spsk salat dressing er den mængde, der er indeholdt i et shot glas, en teskefuld smør eller margarine er ca frimærke-størrelse, og en ½ kop del af ris eller pasta er omtrent på størrelse med en halv baseball. Hvis det er vanskeligt at visualisere, kan du bruge hånden i stedet. Din håndflade er omtrent samme størrelse som 3 ounce af kød, 1/2 kop ris eller pasta passer komfortabelt i din afrundet hånd, og 1/2 teskefuld smør eller margarine er størrelsen af din fingerspids.

Forblive i Kontrol

Husk, at du er i kontrol over hvad du spiser. Hvis den del, du får serveret er mere end dit kalorie-tildeling, kan du gemme ekstra og bede om en vovse taske til at bære det hjem. Skrabes væk sauce eller sovs til at reducere kalorier. Gør dette før du begynder at spise, og du vil være mindre tilbøjelige til at overspise. Vær opmærksom på din sult signaler, spiser kun, indtil du er komfortabelt fuld.

Hold regnskab

Forpligt dig selv til dit kalorieindtag mål ved jotting ned hvad du spiser. Denne simple handling øger bevidstheden om dit valg af fødevarer, så du bevare kontrollen. Et par minutter brugt efter at have spist er alt det tager. Brug en lille notesbog, der er gemt inde i din pung eller en smartphone app, der er designet til dette formål.

Om Forfatteren

Sagsøge Roberts begyndte at skrive i 1989. Hendes arbejde har vist sig i udgivelser som "Dagens Diætist" og "Journal of Food Science." Roberts har en Bachelor of Science i ernæring fra Pennsylvania State University, en Master of Public Health i ernæring fra Minnesota Universitet og har en Master of Science i fødevarevidenskab fra Michigan State University. Hun er en registreret diætist og certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære