Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Sammenhængen Mellem Vitamin D3 & Leveren?

D3-Vitamin er en af de to mest almindelige former af vitamin D -- den anden er vitamin D2. Også kendt som "sunshine" vitamin, D3-vitamin er vigtigt for optagelsen af calcium-og knogle sundhed. Vitamin D3 er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det er gemt i din krop fedt og din lever. Men storage er ikke den eneste forening D3-vitamin har med din lever, det kræver også din lever for at hjælpe din krop med at syntetisere det.

Kilder til Vitamin D3

D3-Vitamin er mest almindeligt tilgængelige til din krop gennem naturlig syntese. Din krop skaber D3-vitamin, når den udsættes for direkte sollys. Om 10 til 15 minutter direkte eksponering til din hud vil generere tilstrækkelige mængder af vitamin D3 i et sundt optagelsen af calcium. D-Vitamin er også fundet i nogle fødevarer, herunder smør, ost, laks, tun, sardiner, østers og berigede mælk og korn.

D-Vitamin Syntese

D3-Vitamin er oprettet, når din hud er udsat for direkte sollys. Solen eksponering forårsager en kemisk i din hud til at producere og frigive D3-vitamin. Fra der, det bliver nødt til at rejse gennem din krop til at blive behandlet i en brugbar form af vitamin D. Den første etape er på leveren, hvor D3-vitamin modtager en ekstra brint og ilt molekyle, til at blive 25-hydroxyvitamin D., hvorfra der rejser til nyrerne, hvor det modtager endnu et sæt af brint og ilt-molekyler. Dette skaber 1,25 dihydroxyvitamin D, som er den aktive form af vitamin D. Denne aktive form er fuldt brugbart i din krop og er mere almindeligt kendt som calcitriol.

Anbefalede D-Vitamin Indtag

Den anbefalede mængde af D-vitamin for børn over 9, unge og voksne er 600 internationale enheder eller IE per dag. For de ældre-dem over 70 år -- den anbefalede daglige mængde er 800 IU. For spædbørn er beløbet 400 IU per dag. I alle tilfælde, spædbørn bør ikke indtage mere end 1.500 IU, børn har ikke mere end 3.000 IU, og voksne og ældre ikke mere end 4.000 IU per dag.

D-Vitamin Funktion

D-Vitamin hjælper kroppen med at absorbere kosten calcium, som er vigtigt for sunde knogler. Uden nok vitamin D i dit system, dine tarme vil ikke være i stand til at absorbere nok i kosten calcium, og -- over en længere periode-kan føre til dårlig knogle sundhed eller sygdom, herunder en stigning i brækkede knogler og en større risiko for osteoporose. Med nok D-vitamin i dit system, kan du optage mere end det dobbelte af kosten calcium du ellers ville være i stand til.

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Billeder.com/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære