Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Korrigere Høje Natrium Niveauer i Kroppen

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret December 27, 2018

Natrium regulerer blod volumen og har en vital rolle i den normale funktion af muskler og nerver. Men indtagelse af for meget natrium kan føre til for højt blodtryk og for højt indhold af natrium i dit system kan være livstruende. Den bedste måde at nedbringe indholdet af natrium i din krop er til at sænke mængden af natrium, du spiser. Vælge friske og lav-natrium fødevarer, undgå forarbejdet og tilberedt fødevarer, og se om der er skjulte kilder af natrium.

Vurdere Natrium Niveau

Besøg din læge til en check-up til at bestemme din blodtrykket og natrium niveauer. Hvis din natrium er høj nok til at forårsage helbredsmæssige problemer, behandling bør administreres af din læge.

Styr din natrium forbrug for flere dage til at bestemme dit indtag. Derefter beregner det beløb, som du skal fjerne for at nå det anbefalede indtag af 1.500 mg natrium dagligt.

Undersøg de steder, du spiser, at portionsstørrelse på mærkaten. Natrium indhold på etiketten er den mængde, der er defineret servering. Du kan forbruge mere eller mindre natrium, hvis din portionsstørrelse er forskellige.

Reducere Kosten Natrium

Vælg frisk frugt, grøntsager, kød og fjerkræ, fordi de er naturligt lavt natrium. Spørg om salt indholdet af de fisk, du køber. Nogle typer af frisk fisk, især rejer, behandles med salt løsninger til at forhindre forværring.

Se for skjult salt i fersk kød og fjerkræ. De er nogle gange injiceret med salt løsninger under behandling, og producenterne kan ikke liste denne natrium på etiketten, ifølge Harvard School of Public Health. Tøv ikke med at spørge købmanden eller ringe til producenten.

Købe lav-natrium-eller natrium-fri dåse og frosne fødevarer. Forskellen i natrium er betydelig. For eksempel, 1 kop almindelig dåse grønne ærter har 464 mg natrium, sammenlignet med ikke-salt tilsat på dåse ærter, der kun har 3 mg per kop.

Hæld vandet fra og skyl konserves, før du bruger dem. Dåse grønne bønner, majs og ærter tabe 2 til 9 procent af deres natrium efter at være blevet drænet, plus yderligere 7 til 9 procent, når de er skyllet, ifølge USDA.

Undgå de mest almindelige kilder af natrium. Forarbejdede fødevarer og færdigretter fra dagligvarebutikker og restauranter er høj kilder af natrium. De enkelte fødevarer, der tegner sig for en masse af natrium i en typisk kan omfatte pizza, brød, fjerkræ, smelteost, hotdogs, pålæg, tørret kød og salte snacks.

Undgå Tilsat Salt

Erstatte salt med tørrede og friske krydderurter. Finde kreative måder at bruge hvidløg pulver, basilikum, estragon, chili, karry, kanel og gurkemeje i stedet for salt.

Lagt væk, salt shaker, så du ikke bruger den på bordet. Nogle gange kan du ikke fjerne salt, når du laver mad, som når det er i et hævemiddel, men du behøver ikke at tilføje salt til vandet, når du tilbereder pasta eller andre typer af fødevarer.

Reducere salt gradvist at give dine smagsløg tid til at justere. De fleste mennesker kan ikke smage forskel, når natrium er reduceret, selv med så meget som 25 procent, bemærker, Harvard School of Public Health.

Tip

Drik masser af vand, da dehydrering kan forårsage højt natrium. Kvinder bør sigte efter 9 kopper, og mænd har brug for omkring 13 kopper dagligt, i henhold til MayoClinic.com.

Harvard School of Public Health anbefaler, at du vælger fødevarer, der er 300 mg eller natrium eller mindre per portion.

Advarsel

Brug ikke salterstatninger, som indeholder kalium uden først at tale med din læge. Overskydende kalium kan være farligt, hvis du har diabetes eller nyresygdom, eller hvis du tager visse typer medicin.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære