Sund Kost >> Kost

Er Majs, Nødder, Sunde?

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 07 December, 2018

Majs nødder er faktisk ikke nødder; de er lavet af majs, der er blevet brændt, ristet eller friturestegt. De får deres navn fra deres sprøde, møtrik-lignende tekstur, og ikke ud fra smag. Producenter bruger en særlig type af store kerneled majs, kaldet Cuzco, at gøre majs, nødder. Majs, nødder har ingen særlig sundhedsmæssig fordel over andre fødevarer, der er gjort med majs. Med blot 130 kalorier pr 1/3-cup servering, de er relativt lav i kalorier, men forholdsvis høj i natrium og fedt. De fleste pakker af korn, nødder, men indeholder flere portioner, læse etiketter omhyggeligt.

Fedt

På grund af den måde, de behandles, majs, nødder er en kilde til fedt. En 1/3-cup servering af en brand vil tilføje 5 gram fedt, at dit daglige indtag, omkring 7 procent af din samlede daglige tilførsel. Af det samlede beløb, 0.5 gram er i form af mættede fedtstoffer, som er mere tilbøjelige til at hæve dit kolesterol og øge din risiko for hjertesygdomme. Men majs, nødder også indeholder 4 gram af umættede fedt, som kan hjælpe med at sænke kolesteroltallet. Nogle mærker ikke indeholder kolesterol eller transfedtsyrer, en potentielt skadelige menneskeskabte fedt findes i mange forarbejdede snacks, men producenterne er forskellige, så læs omhyggeligt etiketterne.

Kulhydrater

Majs nødder er høj i kulhydrater, men lav i simple sukkerarter. Mange kommercielt produceret snack fødevarer er høj i simple sukkerarter, som gør majs, nødder et sundere alternativ. En 1/3-cup, der serverer kun indeholder under 20 gram kulhydrat, 7 procent af den anbefalede daglige tilførsel, hvis du følger en 2,000 kalorie diæt. Ingen er i form af simple sukkerarter, som kan hæve blodsukkeret hurtigt, en sundhedsrisiko, hvis du har diabetes eller er i risiko for sygdom.

Fiber

Hvis du ønsker, at din fiber indtagelse, majs, nødder kan hjælpe lidt, men ikke meget. En 1/3-cup servering af majs, nødder fra den ene fabrikant tilføjer 1 gram fiber til din kost, omkring 4 procent af det anbefalede daglige indtag på omkring 25 gram per dag for kvinder. For mænd, der har brug for 38 gram fibre om dagen, en servering af majs, nødder leverer kun 2 procent af det anbefalede indtag.

Andre Næringsstoffer

Majs, nødder indeholder få næringsstoffer uden for kulhydrat og fedt. En servering af majs, nødder varer ikke vitamin A, C eller calcium. Som de fleste snacks, nødder majs er ikke særlig høj i protein. Majs, nødder levering omkring 2 gram protein per 1/3-cup servering, eller mellem 3 og 4 procent af den anbefalede indtag af protein på omkring 46 til 56 gram per dag.

Natrium

Ligesom mange forarbejdede snacks, majs, nødder indeholder store mængder natrium. En 1/3-cup hjælpe almindeligt majs, nødder vil levere 160 mg natrium, eller næsten 7 procent af dit daglige tilførsel på 2.300 mg. Krydret mærker ofte indeholder mere natrium. Hvis du er over en alder 51, er af Afrikansk-Amerikansk eller har for højt blodtryk, bør du ikke bruger mere end 1.500 mg natrium per dag; en portion af korn, nødder ville levere mere end 10 procent af din tilladte natrium.

Montering Majs Nødder I Din Kost

Enhver afbalanceret kost har nogle godbidder -- og hvis majs, nødder, er en af dine favoritter, du kan stadig spise dem i moderate mængder. Bare sørg for at måle dine portioner, før du spiser, og aldrig spise direkte fra posen, som du kan ende op med at spise flere portioner i et møde. Alternativt kan du bruge majs nødder som pynt — for eksempel til at tilføje stykket til salat — for at få din salt fix med en mindre portionsstørrelse.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære