Sund Kost >> Kost

Majs Chips Nutrional Fakta

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

Uanset hvilken stil af majs chip, du foretrækker, vil du finde, at de har samme kalorieindhold og næringsindholdet. Men hold øje på mærkaten for natrium og fedt, fordi indholdet kan variere. Majs chips er en god kilde til komplekse kulhydrater, og de har omkring 5 procent af seks mineraler. Problemet er, at en tjener kan betyde, at så få som 7 chips, så kalorier og fedt kan hurtigt samle sig.

Grundlæggende

Almindelig majs chips består af tre enkle ingredienser: majs, vegetabilsk olie og salt. En portion svarer til 1 ounce, men du vil finde en forskel i antallet af chips, der udgør 1 ounce. Afhængigt af størrelsen af den chip, området er omkring 7 til 32 chips i en servering. Ernæringsmæssige værdier, der stilles til rådighed for en 1-ounce del af almindelig majs chips.

Makronæringsstoffer

Hvis dit brand af majs chips kun har 7 chips i en 1-ounce servering, kalorier hurtigt kunne eskalere, da en tjener har 147 kalorier. Den samme del, har 8 gram fedt, hvoraf næsten 80 procent består af sunde umættede fedtstoffer, der sænker kolesterol. Du vil også få 1.7 gram protein. Det lyder måske ikke som meget, men det giver mænd 3 procent og kvinder og 4 procent af den anbefalede daglige indtag af protein.

Kulhydrater

En snack af majs chips er et godt valg, når du har brug for et energi-boost, fordi en 1-ounce servering har 18 gram af komplekse kulhydrater. Majs chips har et glykæmisk indeks-score på 42, som er i det lave område, og angiver, at de ikke vil spike dit blodsukker. Af det samlede indhold af kulhydrater, for 1,5 gram kostfibre, 16 g er komplekse kulhydrater i form af stivelse, og kun 0,3 gram sukker.

Vitaminer

Majs chips har en række vitaminer, men ikke i store mængder. En 1-ounce servering af generisk majs chips har 1 til 2 procent af den anbefalede daglige indtag af K-vitamin og B-vitaminer, herunder thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6 og folat. Du vil få en lidt mere E-vitamin, med en tjener, der leverer 0.4 mg, eller 3 procent af den anbefalede daglige værdi.

Mineraler

Du vil få flere mineraler end vitaminer fra en 1-ounce servering af majs chips, der indeholder 4 til 6 procent af den anbefalede daglige indtag af calcium, jern, magnesium, zink, selen og kobber. Calcium, magnesium og kobber alle holde dit hjerte sundt. Calcium og magnesium bære elektriske impulser, der holder dit hjerte slå, med calcium stimulering af muskel sammentrækning og magnesium, hvilket gør dem slappe af. Kobber bygger det bindevæv, der giver styrke og elasticitet til hjerte-muskler.

Overvejelser

Udover kalorier, den downside til at spise majs chips er deres salt indhold. En ounce af generiske majs chips har 155 mg natrium, hvilket betyder, at du kan få 10% af din daglige anbefalede indtag i en lille snack. Hvis du køber en usaltet brand -, natrium-indhold falder til omkring 4 mg. På den anden side, nogle typer af majs chips har 200 mg eller mere natrium. Disse bør undgås.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære