Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Kogt Kød Få Salmonella?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Salmonella er en type af fødevarebårne sygdom forårsaget ved at indtage mad eller drikkevarer, der er forurenet med denne bakterie. Det kan give diarré, kvalme, opkastning, kramper og feber. Folk får ofte salmonella når de indtager kød eller fjerkræ, der ikke har været kogt til en høj nok temperatur eller rå æg eller unpasteurized mælk. Det er dog også muligt at få denne type af madforgiftning fra kogt kød under visse omstændigheder.

Undercooking Kød

Tilberede fisk og rødt kød bøffer, stege eller koteletter til en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit, retter med æg og retter med hakket oksekød til 160 grader Fahrenheit og fjerkræ til 165 grader Fahrenheit. Indtagelse af kød, der har været kogt, men er endnu ikke nået frem til disse indre temperaturer kan resultere i, at salmonella, hvis kødet er blevet forurenet. Disse er de temperaturer, der er nødvendige for at dræbe denne type af bakterier i kød.

Kontakt med kogt, Stegt Kød

En anden måde tilberedt kød for at blive forurenet med salmonella, er, at det at komme i kontakt med stegt kød og saften fra det rå kød. Brug ikke de samme plader, skærebrætter eller redskaber til råt og tilberedt kød. Læg ikke kogt kød tilbage på den samme plade der sad på, når det var rå og venter på at blive kogt.

Beskidte Hænder

Folk kan også overføre salmonella til kogt kød, hvis de vil røre det med hænderne, som ikke er rene. Salmonella er udgydt i afføring, så hvis folk, der er smittet, men som ikke udviser symptomer, du skal ikke vaske deres hænder efter toiletbesøg, de kan overføre bakterier til maden. Det samme er tilfældet, hvis de rører kød eller dyr med denne type af infektion eller skifte en ble, og tryk derefter på mad uden først at vaske hænder.

Genopvarmning

Selvom mindre fælles, kan du også få salmonella af kogt kød, hvis du ikke opvarme det til den rette temperatur inden servering rester. Det kan være blevet forurenet i mellem, når det er færdig med at lave, og når du betjener det igen, så det er bedst at træffe forholdsregler og fuldt genopvarmning dine rester.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære