Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at lave mad Hele Hvede Pasta Penne

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 21, 2018

Folk, der spiser tre eller flere portioner fuldkorn hver dag har en markant nedsat risiko for at udvikle sygdomme, der prædisponerer dem til diabetes eller hjertesygdomme, rapporterede i 2004 en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Diabetes Care." Forbrugende hele hvede pasta, herunder hel hvede penne, er en god måde for dig at øge din fuldkorn indtag. Penne, de tynde, rør-lignende pasta form opkaldt efter det italienske ord for pen, er en fast bestanddel i retter med tykke saucer med kød, bønner eller grøntsager. Selvom hele hvede penne tager omkring to til tre minutter længere tid at tilberede end hård eller semulje penne, den samlede madlavning metode er i øvrigt ens.

Forberedelse Vandet

Fyld en stor, dyb gryde med cirka fem potter vand for hvert pund af hele hvede penne, som du planlægger at lave mad. Du må ikke sjuske med vand, da det ifølge kogebog forfatter og "New York Times" mad forfatter Mark Bittman, for lidt vand, kan forårsage, at dit pasta til at holde sammen i klumper. Rør 1 spsk salt per kilo pasta til at forbedre den kogte pasta ' s smag. Du kan undlade salt, hvis du er på natrium-diæt, men vær opmærksom på, at kun omkring 10 procent af den salt, som vil forblive i den færdige penne. Bring vandet til en rullende kog.

Madlavning Penne

Hæld det hele hvede penne i det kogende vand og rør det samme for at forhindre, at de enkelte stykker fra stikning sammen. Må ikke tilføje olie til vand, siger "God Husholdning." Sauce vil ikke klæber godt til fedtet pasta. Holde vandet på et lavt koge-og fortsæt med at røre i den hver par minutter. Hvis vandet er for langsomme til at re-kog, når penne er tilføjet, kan du dække potten, men husk at holde omrøring for pasta ofte.

Test for Doneness

Hele hvede penne vil være kogt "al dente" -- fast, men ikke grødet -- i omkring 13 til 14 minutter. Men Bittman bemærk, at du skal stole mere på din smag test end vejledningen i en kogebog eller endda dem på penne pakke. Kogetid for alle pasta kan ændre sig, afhængigt af mærke eller en særlig komfur-top, for eksempel. Den bedste måde at teste hele hvede penne til doneness er at fjerne et stykke, lad det køle lidt og bider i det. De penne skal være blød nok til at tygge nemt, men det skal bevare lidt fasthed. Gør denne test, hver gang du koge pasta.

Servering

Så snart hele hvede penne er gjort, så brug en salatslynge for at belaste det, ryste dørslag til at slippe af med vand klamrer sig til pasta og vende tilbage pasta straks til puljen. Tilføj ingredienser, eller din tilberedte sauce og kaste til frakke. Medmindre du er ved at forberede den penne til en pasta salat, må ikke skylles ud i vasken. Skylning pasta ret efter kogning, som vil køle ned og det, som kan forhindre det fra at blande jævnt med sauce. Det vil også mindske dens næringsstof indhold og vask den stivelse, der hjælper den enkelte stykker kunne holde formen. Hvis du vil være at overføre det færdige pasta og sauce til et fad, varme fadet i en varm ovn på forhånd for at holde penne varm på bordet.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære