Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at lave mad Voks Majroer

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 27, 2018

En voks majroe er ikke en majroe, men en kålroe, siger "finere Madlavning" mad forfatter Jennifer Armentrout. Rutabagas ligner store majroer -- de er faktisk en krydsning mellem en majroer og kål -- og er ofte belagt med et tyndt lag af paraffin efter høst, for at holde dem fra at udtørre. Rig på næringsstoffer såsom vitamin C, jern og vitamin B-6, rutabagas har gul-orange kød, der er sprød og sød. Du kan stege dem ved hjælp af de samme metoder, der fungerer godt for majroer -- kogning, stegning, braisering og dampende.

Forberedelse

Før du bruger nogen metode til at lave mad voks majroer, eller rutabagas, vil du nødt til at fjerne den vegetabilske s skræl sammen med voks belægning. Pennsylvania Undervisning i Ernæring Spor anbefaler, at du vil finde det lettere at bruge en lille, skarp skrælle kniv i stedet for en grøntsag skrællekniv. Det kan også hjælpe at skære kålroe i kvarte, før afskalning. Når skallen er fjernet, skyl grøntsager under kølige rindende vand, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Stegning

Ristning rutabagas øger deres naturligt søde smag. For endnu mere intens smag, kogebog forfatter Mark Bittman anbefaler stegning bidder af kålroe med andre rodfrugter som pastinak, gulerødder, kartofler og løg. At stege rutabagas, forvarm ovn til 350 grader Fahrenheit, og smid 1 - til 2-tommer stykker af grøntsager med olivenolie, smeltet smør eller en blanding af de to i en stor bradepande eller kantede bageplade. Sprede rutabagas i et enkelt lag og stege i ca 1 time, omrøring og dreje stykker efter den første halve time og hver 10 minutter derefter. Den kålroe sker, når brikkerne er sprød på ydersiden, men udbyttet er nemt, når gennemboret med en gaffel.

Kogning

Sted flåede hele rutabagas eller kålroe skiver i en stor gryde med saltet vand, dæk med et tætsiddende låg og bring i kog over høj varme. Når vandet koger, tag låget af, og sænk varmen, så vandet forbliver på et lavt kog. Hvis du er madlavning hele rutabagas, begynde at kontrollere dem for ømhed med en gaffel efter ca 25 minutter. For kålroe skiver, check efter 7 minutter af kogningen. Dræne rutabagas i et dørslag og tjene så hurtigt som muligt.

Braisering

Braisering grøntsager kræver kort sautering dem, og derefter tilsætte flydende og madlavning dem, der er omfattet, i fugtig varme. At oprejste voks majroer, skær de skrællede grøntsager i skiver eller stykker og kog i en lille mængde af olivenolie eller smør på en stor stegepande. Omfatter hakkede løg, hvis det ønskes. Når brikkerne er lys brun, men ikke sprøde, tilsættes dit valg af væske, skal du vælge fra bouillon, lager, vin, vand, juice eller en kombination. Sæt en pande s låget på plads, og lad det simre i cirka 15 til 20 minutter.

Dampende

Du kan damp små tern eller tynde skiver af kålroe i en metal damper kurv eller Kinesiske bambus damper. Fyld en wok eller stor gryde med 2 til 3 inches af vand og bring i kog. Sætte damperen over vandet og arrangere kålroe i et enkelt lag, være omhyggelig med at holde grøntsagerne fra overlappende. Sat på låget og lad damp, uforstyrret, til omkring 25 til 35 minutter. Den kålroe er færdig, når den største stykker er møre, når gennemboret med en skarp spyd eller gaffel.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære