Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Tilberede Søde Kartofler Uden at Miste Næringsstoffer

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret November 27, 2018

Den fløjlsagtige tekstur og rige, jeweled tone af søde kartofler, der beriger enhver skål i både smag og præsentation. Lang, langsom madlavning udvikler det naturlige sukker i en sød kartoffel, bringe ud den sødme, der gør dem så lækre tærter. Desværre, er det også svækker de vigtige næringsstoffer, som laver søde kartofler sådan en smart valg af fødevarer. Madlavning dem hurtigt, i høj varme bevarer deres næringsværdi, uden at ofre smag.

Om Sweet Potato Næringsstoffer

Søde kartofler er høj i fiber og rig på B-vitaminer, som niacin, riboflavin og thiamin; vitamin A, beta-caroten; og kalium. Vitamin A og beta-caroten er stærke antioxidanter, der bekæmper virkningerne af aldring, hjælpe med at undgå visse former for kræft og støtte et godt syn. B-vitaminer i søde kartofler, der hjælper med at holde dine arterier og blodkar fleksibel, mens kalium er god til støtte for lavt blodtryk.

Bagning eller Ristning Søde Kartofler

Bagning søde kartofler tager tid og kan nedbryde næringsstoffer. Hvis du foretrækker tekstur af bagte søde kartofler, let frakke deres skind med olivenolie, prik nogle huller i dem med en gaffel og bag dem indpakket i aluminiumsfolie. Indpakning kartofler giver dig mulighed for at bage dem på et højere varme, såsom 450 F uden brændende dem.

Ristning søde kartofler, der bringer deres naturlige sødme og giver dem en dejlig, sprød konsistens. Vask dem grundigt og derefter enten skær dem i runder, skær dem i fat strips til ovn-bagte kartofler, skær dem i små tern til gryderetter og supper eller sauter dem som en del af et hash. Olie stykker let, krydr dem og stege dem i et enkelt lag på en bageplade på 450 F, 15 til 20 minutter.

Dampning eller Kogning på Stovetop

Damp eller kog søde kartofler i deres jakker for at bevare så meget af deres næringsværdi som muligt. Placer en damper kurv i en bred, lavvandet gryde med låg. Sted vasket søde kartofler i den damper kurv. Fyld gryden med vand op til bunden af den damper kurv. Sæsonen for den søde kartofler, dække gryden, og bring vandet i kog. Reducere varmen lidt og lad kartoflerne steam for 20 til 30 minut, afhængig af deres størrelse. Dette fungerer bedst med små kartofler.

Kogende søde kartofler, ikke sive ud næringsstoffer, men ifølge læge og forfatter Dr. Michael Greger, af NutritionFacts.org, kogende søde kartofler sænker deres glykæmisk indeks, hvilket betyder, at du får mindre insulin spike efter at have spist dem. Sted hele, vasket søde kartofler i kogende vand og lad dem koge i 10 til 15 minutter.

Mikrobølgeovn Søde Kartofler

Mikrobølgeovn søde kartofler er hurtig og indebærer lidt oprydning. Vask dine søde kartofler grundigt, og stikke huller i dem. Mikrobølgeovn dem i fem minutter på høj varme og lad dem sidde i et minut eller to. Stikke dem forsigtigt med en gaffel, og hvis de ikke er kogt igennem, tilberede dem på en høj i et minut ad gangen indtil de er bløde. Dette vil bidrage til at bevare deres næringsstoffer, som samtidig efterlader dem bløde nok til at mash.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære