Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Konvertere Kulhydrat Procent til Gram

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Efter årtiers forskning, videnskabsmænd er langsomt ved afregning til enighed om, at der ikke er nogen enkelt "bedste" kost for hver person; en individualiseret tilgang, der er bedst. Som du kan arbejde hen imod den sundeste kost for dig, for det acceptable makronæringsstoffer distribution intervaller (AMDRs) fra regeringens seneste kostråd gøre et praktisk værktøj til at sikre en sund balance mellem kulhydrat indtag og andre makronæringsstoffer. Der er bare en fangst: Du bliver nødt til at konvertere den AMDR s-andele i gram.

Et Kig på AMDRs

I 2015-2020 dietary guidelines for Americans, udgivet af det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services, og det AMERIKANSKE Department of Agriculture, de anbefaler følgende balance mellem makronæringsstoffer:

  • Protein: 5% til 35%, afhængigt af alder
  • Kulhydrat: 45 til 65 procent
  • Fedt: 20 til 40 procent, afhængigt af alder

At gøre disse procentdel anbefalinger – også kendt som acceptabelt makronæringsstoffer distribution intervaller, eller AMDRs – gør det nemt at skalere proportioner til at passe dit daglige kalorie indtag. Men de fleste ernæring etiketter liste kulhydrat, fedt og protein i form af gram, så for at oversætte din makronæringsstoffer procenter i gram, skal du gøre følgende beregninger.

Konvertering Fra Procenter til Gram

Før du kan konvertere procenter i gram kulhydrater eller andre makronæringsstoffer, du har brug for at vide dit daglige kalorie mål. Dette typiske intervaller mellem på 1.800 og 3.000 kalorier for voksne, afhængig af din alder, køn og aktivitets niveau. I dette eksempel, forestil dig, at du har et mål om at spise 2.000 kalorier per dag og har besluttet at sigte mod 50 procent af de kalorier skal komme fra kulhydrater – samt AMDRs.

Omregne Fra Procent til Decimaltal

Divider din makronæringsstoffer procent (i dette tilfælde 50 procent kulhydrater) med 100 for at konvertere det til en decimal:

50 ÷ 100 = .5

Multiplicer med Daglige Kalorie Mål

Multipliceres resultatet fra Trin 1 – din kulhydrat procentdel, udtrykt som en decimal – af dit daglige kalorie mål:

2.000 kalorier × .5 = 1,000 kalorier

Dette fortæller dig, hvor mange kalorier ud af din daglige mål bør være dedikeret til kulhydrater. Du er der næsten, men da dine svar er i kalorier i stedet for gram, har du en justering for at gøre.

Dele af Kalorier/Gram

Hvert gram kulhydrat indeholder 4 kalorier. Så, at komme fra kalorier til gram, divider resultatet fra Trin 2 af 4:

1,000 kalorier ÷ 4 kalorier/gram = 250 gram

Så, hvis du ønsker at bruge 50 procent af en 2,000 kalorie diæt i kulhydrater, som arbejder ud til 250 gram kulhydrater.

Beregning Af Andre Makronæringsstoffer

Samme proces gælder for konvertering af procenter i gram for andre makronæringsstoffer, med en advarsel. Som kulhydrater, protein indeholder 4 kalorier af energi per gram. Men fedt giver 9 kalorier af energi per gram. Så, hvis du er beregningen af fedt procenter i gram, din endelige skridt vil være at dividere med 9 kalorier/gram i stedet for 4 kalorier/gram.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære