Sund Kost >> Andre

Tag Kontrol over Dit Kolesteroltal

Oversigt

Du kan have negative associationer med ordet "kolesterol." Måske din læge ønsker du at få din lipid niveauer under kontrol, og nu du er på en diæt. Overraskende nok, din krop danner sin egen kolesterol, som spiller en vigtig rolle i sund fysiologi. Mens høje niveauer af "dårlige" kolesterol eller low-density lipoprotein sætter dig i risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og åreforkalkning, "god" kolesterol eller high-density lipoprotein beskytter dit hjerte. For at holde din kolesterol niveauer afbalanceret, spise en ernæringsrigtig kost med masser af frugt og grøntsager, fuldkorn, magert protein og sund fedt.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvor Er Kolesterol?

Din krop genererer omkring tre-fjerdedele af kolesterol i blodet. Resten af kommer fra forbruget af animalske produkter, såsom rødt kød, smør og æg. At sænke dit LDL-kolesterol, minimere mængden af mættet fedt, kolesterol og trans fedt i din kost. Hvad fedt, du må forbruge, skal komme fra hjertet-sunde kilder, såsom nødder, vegetabilske olier, frø og fisk.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Kan Kolesterol Svinge?

Hvis din læge beder dig om at tage en kolesterol test, du bliver nødt til hurtigt fra alle fødevarer og andre væsker end vand i 12 timer. Fast er en del af testen protokollen, fordi en høj-fedt måltid kan medføre, at din kolesterol niveauer for at spike efter et par timer. Selv om hele fordøjelsen kan tage op til 70 timer, din krop vil have behandlet de fleste af fedt og kolesterol fra et måltid inden for 10 timer.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Gør B12 Hjælpe Kolesterol?

Vitamin B-12, også kendt som folat, findes i fødevarer, såsom muslinger, spinat og jordbær. Ifølge Mayo Clinic, vitamin B-12, taget i kombination med fiskeolie kan forbedre dit kolesteroltal. Men forskerne er ikke sikker på, om isolerede vitamin B-12 tilskud påvirker kolesterolindholdet i blodet.

Stuart Franklin/Getty Images Sport/Getty Images

Kan Det Gode Kolesterol Nogensinde Blive For Høj?

HDL partikler strejfer gennem din krop og færge kolesterol fra arterie vægge og blodet tilbage til leveren. Tænk på HDL som good cop afrunding kriminelle fedtstoffer og sætte dem i fængsel. Lave niveauer af HDL-mindre end 40 milligram per deciliter -- er forbundet med hjertesygdomme, mens høje niveauer af HDL bevare et sundt hjerte. I tilfælde af HDL, kan du ikke have for meget af en god ting.

Comstock Images/Comstock/Getty Images

Er Stress Årsag Til Forhøjet Kolesterol?

Stress kan have indflydelse på blodtryk og puls. Nogle undersøgelser tyder på, at stress kan påvirke kolesteroltallet. En undersøgelse foretaget af Andrew Steptoe og Lena Brydon af University College London og udgivet af American Psychological Association viste, at nogle individer har en kortsigtet og en langsigtet stigning i kolesterolindholdet i blodet efter en stressende begivenhed. Mens den præcise mekanisme er ikke forstod, personer med en dårlig lipid profil, kan have gavn af at lære stress-management-teknikker.

Creatas Images/Creatas/Getty Images

Gør Kolesterol Stiger, Når Du Bruger Osteo Bi-Flex?

Osteo Bi-Flex, der er kendt generisk som chondroitin og glucosamin, der bruges til at vedligeholde sundhed og mindske symptomer på slidgigt og andre inflammatoriske fælles betingelser. Mens en stigning i kolesterol er ikke en kendt bivirkning af Osteo Bi-Flex, medicin kan interagere med blodfortyndende medicin såsom warfarin. Du bør ikke tage Osteo Bi-Flex uden først at konsultere din læge.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Hvor Lang tid Tager Det for Højt Kolesterol i at Tilstoppe?

Over tid, partikler af LDL kan bygge op på væggene i arterierne, der danner en mindeplade. Hvis en blodprop sætter sig fast i den forsnævrede arterie, din hjerne eller hjerte kan blive ilt-berøvet, hvilket resulterer i et slagtilfælde eller hjerteanfald. Den tid, det tager for kolesterol i at tilstoppe blodårerne, afhænger af en masse faktorer, herunder din kost, alder, sygehistorie og køn. Andre variabler, herunder rygning og hypertension også spille en rolle.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

ADVERT

Mest populære