Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Indeholder Vitamin B12?

Du har brug for B-12 for mange funktioner i hele kroppen. Denne stærke vitamin hjælper med at regulere dit stofskifte, støtter hjernens funktioner, aids i dannelse af røde blodlegemer og hjælper med at transportere genetisk information fra celle til celle. Vitamin B-12 kommer fra alle typer af fødevarer, hvilket gør det let at få alt hvad du har brug for fra din kost.

Kød og Fjerkræ

Hvis du elsker en god bøf eller nyde grillet kylling på toppen af din salat, du er i lykke -- du får B-12. En grillet top fillet har mere end 2,4 mikrogram i en 3-ounce snit. Du får lidt mere end 2,3 mikrogram af B-12 fra en kogt 3-ounce 80 procent lean hamburger patty. Tre ounce af stegt kylling bryst tilbud på 0,3 mikrogram, mens den samme mængde lys eller mørk tyrkiet har næsten 1.3 mikrogram vitamin.

Fisk og skaldyr og Fisk

Fisk og skaldyr er pakket med dette vigtige vitamin. Muslinger er en af de rigeste kilder til B-12. Nogle sorter give større end 84 mikrogram i en 3-ounce kogt del. Tre ounce af dampet Alaskas kongekrabber har næsten 9.8 mikrogram. Stort set alle typer af fisk, tilføjer mindst nogle af vitamin B-12 til din kost. Du vil få 5.4 mikrogram fra en 3-ounce del af kogt vilde regnbueørred. Den samme servering af sockeye laks tilbyder 4.8 mikrogram, mens dåse light tun indeholder på 2,5 mikrogram i en 3-ounce servering.

Mejeriprodukter og Æg

Mælk, yoghurt og ost din B-12 indtag, men du bør vælge fedtfattige eller reduceret-fedt sorter for at holde din fedt-og kalorie indtag til et minimum. En 8-ounce glas fedtfattig mælk tilbyder 1.2 mikrogram, og den samme mængde af fedtfattig yoghurt giver ca 1.1 mikrogram. En kop af 2 procent hytteost har 1,6 mikrogram, Schweizisk ost tilbyder 0.9 mikrogram per ounce og 1 ounce af del-skummetmælk mozzarella ost indeholder på 0,6 mikrogram af B-12. Æg tilbud på 0,6 mikrogram pr large æg, men du bliver nødt til at spise hele ægget, da det kommer primært fra blommen. Hvide kun har et spor mængde af vitamin.

Berigede Fødevarer

Flere typer af berigede fødevarer, yderligere at tilføje til din B-12 indtag. Du vil få en betydelig mængde af B-12 fra din morgen korn. Nogle morgenmadsprodukter har så meget som 100 procent af den daglige værdi af B-12 i bare en portion. Krakket-hvede brød, majs brød, havre klid muffins, granola barer og hvidt brød hver har spormængder af vitamin B-12, og som hjælper dig med at opfylde dine daglige behov.

Vitamin B-12 Anbefaling

Både mænd og kvinder har samme vitamin B-12 behov -- 2.4 mikrogram per dag, ifølge Office for Kosttilskud. Kvinder i den fødedygtige alder, nogle gange har brug for endnu mere. Hvis du er gravid, din anbefaling går op til 2,6 mikrogram hver dag. Det stiger lidt til 2,8 mikrogram dagligt, hvis du amme din lille én efter levering. Du behøver ikke bekymre dig om at få for meget vitamin B-12. Det er ikke-giftige, så selv ved store doser fra fødevarer eller kosttilskud, du er ikke sandsynligt, at opleve de negative symptomer.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • traditionelle spejlæg på ristet brød smurt billede af Elena fra Moiseeva Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære