Sund Kost >> Ernæring

Hvad der Anses for en Sund Daglig Indtagelse af Natrium?

Natrium er allestedsnærværende i den Amerikanske kost, føjet til alt fra forarbejdede saucer, krydderier og en dåse varer til frosne middage og kæde-restaurant retter. Salt shakers er fælles elementer på spisesal og restaurant tabeller. Nuværende AMERIKANSKE regering retningslinjerne anbefales, at raske voksne indtager ikke mere end 2.300 mg natrium per dag for at undgå negative sundhedsmæssige virkninger. Mange mennesker er nødt til at holde deres natrium indtag meget lavere end for bedste sundhed.

Natrium Behov

Natrium er en af de mange mineraler, der er også elektrolytter, hvis primære funktion er at regulere væske i dine celler. Den øvre grænse for natrium sæt af Institute of Medicine, der svarer til 1 teskefuld dagligt for raske, voksne over 50 år og under. Indtag højere end dette beløb kan medføre alvorlige sundhedsskader, herunder udvikling af forhøjet blodtryk og øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde. Hvis du allerede har forhøjet blodtryk, er 51 år eller ældre, er Afrikansk-Amerikansk eller har diabetes, bør du begrænse dit daglige indtag af natrium til ikke mere end 1.500 mg, eller om 2/3 tsk.

Natrium-Kalium-Forholdet

Blot ser natrium indtag er utilstrækkeligt for at undgå kroniske sygdomme. Du skal også overveje din indtagelse af kalium er en elektrolyt, der virker i forening med natrium. En undersøgelse fra 2011 blev offentliggjort i "Archives of Internal Medicine", konkluderede, at når natrium-kalium-forholdet er ude af balance, risiko for hjerte-sygdom og dødelighed stige betydeligt. IOM anbefaler, at alle voksne får 4,700 milligram af kalium en dag, eller to til tre gange mængden af natrium taget i.

Kilder af Natrium

Natrium forekommer naturligt i mange fødevarer, såsom grøntsager og kød, men de beløb, der er indeholdt i disse fødevarer ikke bidrage væsentligt til dine natrium indtag. Derimod 77 procent af alle natrium i kosten kommer fra forarbejdede og fastfood, ifølge forskning offentliggjort i "American Journal of College of Nutrition." Fødevare producenter bruger natrium rundhåndet som konserveringsmiddel og smagsforstærker. Raffineret brød, kiks, tomat-baserede saucer, helbredt og pålæg, supper og bouillon, mel "hjælpere" oste, krydrede snacks og frosne middage er alle af høj i natrium.

Balancing Natrium

Når du køber forarbejdede fødevarer, læse etiketter omhyggeligt for natrium indhold. Centers for Disease Control og Forebyggelse bemærker, at en skive ost frosne pizza kan have op til 1.200 mg natrium, afhængigt af mærke. Kæde restauranter offentliggøre deres oplysninger om ernæring online, gør det muligt for kunderne at kontrollere, natrium niveauer i forvejen for at bestille retter, der kan være langt over den anbefalede grænse. Skær natrium indtag ved at spise hele fødevarer oftere end forarbejdede og sæsonen dine retter med krydderier som basilikum, persille, paprika og dild i stedet for at bruge salt shaker. Balance din kost med fødevarer med højt indhold af kalium, såsom søde kartofler, avocado, papaya, asparges, rosenkål, bananer, laks, bønner, soja, mælk og solsikkefrø.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære