Sund Kost >> Ernæring

Hvad Der Anses For Brain Food?

De fødevarer, du spiser påvirker din krop fungerer, og din hjerne er ingen undtagelse. Selvom der er meget forskning, der stadig skal gøres på mad-hjerne-forbindelse, et næringsstof - og antioxidant-rig kost ser ud til at forbedre stemningen og forhindre, kognitiv tilbagegang, som du alder. Den typiske Amerikanske kost, som er rig på salt, fedt og sukker, ikke kan være den sundeste -- for din hjerne eller din talje.

DHA

DHA, eller docosahexaensyre, er en integreret del af hjernen, cellemembranerne, og fødevarer, der indeholder dette langkædede flerumættede fedtsyrer synes at øge hjernens funktion. Rige fødevarer kilder af DHA omfatter laks og andre fede fisk som makrel. Forbruge to portioner om ugen for at sikre tilstrækkelig DHA forbrug. Andre fødevarer kilder af DHA omfatter hørfrø og valnødder.

Antioxidanter

En fornyet undersøgelse offentliggjort i en 2012 udgave af "Ernæringsmæssig Neuroscience'" fandt, at polyphenoler, antioxidanter, der findes i rigelige mængder i frugter og grøntsager, hjælpe med at forhindre hjernens funktion tilbagegang. Epigallocatechin gallate, eller EGCG, en potent antioxidant, der findes i curcumin -- et stof, der findes i gurkemeje -- og grøn te, kan forbedre stemningen og kognition. Det kan også forhindre, at hjernen sygdom. Brombær er en fremragende polyfenol kilde, som er Concord druesaft. Kakao indeholder andet polyfenol, der fremmer blodcirkulationen til hjernen, medvirken i hukommelsen fastholdelse og hjerne sundhed. Spise en tredjedel af en ounce af chokolade dagligt for at høste kognitive fordele, rapporter registreret diaetetiker Karen Ansel. Æbler er en rig kilde af quercetin, en antioxidant, der beskytter hjerneceller mod ødelæggelse. Efterlader huden på æbler, når man spiser dem, da de fleste quercetin er fundet der.

Middelhavskost

En undersøgelse offentliggjort i en 2009 udgave af "Journal of the American Medical Association", der konkluderede, at middelhavskosten kan reducere kognitiv tilbagegang, som 1,410 senior studere fag forbedret deres præstationer på Mini-Mental State Examination, neuropsykologiske test, mens du følger kostplanen. Middelhavskosten er en plante-baseret kost rig på frugt, grøntsager og fisk og lav i kød og mejeriprodukter. Forskere attribut hjernen fordele for næringsstoffer kombinationer, der findes i fødevarer, herunder monoumættede fedtsyrer, folat, vitamin E og B12, flavonoid, og carotenoider.

Depression-Kampene Fødevarer

I en undersøgelse offentliggjort i 2009 i "British Journal of Psychiatry," forskere har fundet ud af, at hele fødevarer kost – rig på frugt, grøntsager og fisk, i modsætning til dem, baseret på forarbejdede fødevarer såsom slik, raffinerede kulhydrater og høj-fedt mejeriprodukter -- lavere risiko for depression hos midaldrende voksne. Et 2012-artikel i "Miljø-Ernæring" opsummerer specifikke fødevarer, ernæring eksperter anbefaler til deres humør-styrke virkninger. Disse omfatter havregryn, edamame, kikærter, bladgrøntsager grønne grøntsager som grønkål og spinat, fedtfri mælk, bananer, broccoli, oliven olie og linser.

Spis Næringsrig

Din hjerne er afhængig af en række mikronæringsstoffer for sunde funktion, såsom B-vitaminer, mineraler, glucose og essentielle fedtsyrer. Forbruge en række fødevarer i en ernæringsmæssigt afbalanceret kost for at sikre, at dit indtag af disse er passende. Konsultere en ernæringsekspert, for individualiseret ernæringsmæssig analyse af din kost til at lokalisere de områder, der kræver forbedring.

Om Forfatteren

Sagsøge Roberts begyndte at skrive i 1989. Hendes arbejde har vist sig i udgivelser som "Dagens Diætist" og "Journal of Food Science." Roberts har en Bachelor of Science i ernæring fra Pennsylvania State University, en Master of Public Health i ernæring fra Minnesota Universitet og har en Master of Science i fødevarevidenskab fra Michigan State University. Hun er en registreret diætist og certificeret kostvejleder.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære