Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Konsekvenserne af, Spiser Sjældent Kød?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 07 December, 2018

Mens man spiser sjældent kød der ikke er garanti for noget slemt vil ske for dig, er det ikke øge din risiko for at få en levnedsmiddelbårne sygdomme, såsom E. coli, salmonella eller listeria. Korrekt madlavning dit kød til den anbefalede indre temperatur på 145 grader Fahrenheit til koteletter, stege eller bøffer af okse -, lamme-eller svinekød; 160 grader til jorden rødt kød og 165 grader for fjerkræ, der hjælper med at begrænse denne risiko, da det dræber mange af de organismer, der forårsager disse fødevarebårne sygdomme.

E. Coli

At spise utilstrækkeligt hakket oksekød er en af de vigtigste årsager af E. coli, der kan forårsage symptomer, herunder diarré, opkastning og mavekramper. Disse symptomer opstår som regel mellem to og otte dage efter at spise forurenet mad og kan vare op til en uge. E. coli, som normalt findes hovedsageligt på overfladen af kød, så sviende uden sommetider dræber de nok af de patogener, at du sikkert spise oksekød, der ikke er gennemstegt. Men nogle kød, der er tilgængelige fra spisesteder og dagligvareforretninger har været mekanisk tenderized, som kan introducere disse bakterier yderligere ind i kødet. Cook mekanisk-tenderized kødet, indtil det er mindst 145 grader Fahrenheit i centrum, da dette er den eneste måde at dræbe alle bakterier og forhindre sygdom.

Salmonella

At spise utilstrækkeligt eller rå fjerkræ og rødt kød øger din risiko for at blive smittet med salmonella. Symptomerne omfatter mavekramper, feber og diarré, og starte inden 12 til 72 timer efter indtagelse af forurenede fødevarer. Disse symptomer kan vare op til en uge, og kan være alvorlige nok til at forårsage død, hvis du har en kompromitteret immun system, i henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture.

Listeria

Mens listeria er mere almindeligt forårsaget af forurenet klar til at spise kød, det kan også være forårsaget af utilstrækkeligt kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr. De mest almindelige symptomer omfatter feber og muskelsmerter, men listeria kan også forårsage diarré og kvalme. Gravide kvinder skal være særligt omhyggelig for at undgå at få listeria, da det kan forårsage spontan abort eller andre alvorlige problemer, og gravide kvinder, der er 20 gange mere tilbøjelige til at udvikle listeria end ikke-gravide kvinder, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Andre Fødevarebårne Sygdomme

At spise råt kød eller fjerkræ, kan også medføre, at trikinose eller toxoplasmose infektioner. Trikinose er forårsaget af en parasit, der kan findes i svinekød, selv om de fleste af svinekød i de Forenede Stater ikke længere indeholder denne parasit, ifølge en artikel på Epicurious.com. Centers for Disease Control og Forebyggelse rapport kun 90 sager mellem 2008 og 2012, i forhold til 400 tilfælde om året i 1940'erne. Toxoplasmose er forårsaget af en parasit findes oftest i lam, svinekød og vildt. Raske mennesker ofte ikke oplever nogen symptomer, men personer med svækket immunforsvar kan udvikle influenza-lignende symptomer ved eksponering for disse parasitter.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære