Sund Kost >> Kost

Hvad Krydderier Er Tilladt på Paleo Kost?

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret 09 December, 2018

Paleo kost er baseret på den måde, mennesker spiste for tusinder af år siden. Alle moderne menneskeskabte, og forarbejdede fødevarer er forbudt, og kan kredser stærkt omkring kød, fisk, grøntsager, frugt og nødder. Gammel mand, der ikke har adgang til ketchup, hot sauce og salat med dressing, så når følgende Paleo kost, du bliver nødt til at komme op med andre krydderier til at krydre din mad.

Paleo Ketchup

Regulær butik-købt ketchup er helt ud-du behøver kun at kigge på ingredienserne for at se, hvor mange tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, der er derinde. Dette betyder ikke, at ketchup er fra den menu, dog. Kombinere tomatpuré, eddike eller citronsaft, sennep pulver, vand, kanel, salt, nelliker, allehånde og cayennepeber. For en rigere version, tilsæt chili, fennikel, oliven olie, sort peber, koriander frø, løg, hvidløg og selleri. Du bliver nødt til at bruge en blender til at få den rigtige konsistens og nappe de beløb, der er til din smag.

Sennep

Tilhængere af Paleo kost fremme brugen af urter og krydderier for at gøre maden mere spændende og sennep er den ideelle måde at gøre dette på. Nyd gule og brune sennepsfrø natten, så tilføj vand, sennep pulver, eddike og salt. Blend alt dette sammen, eller bruge en pistil og mørtel, at få det til den rigtige konsistens.

Mayo

Du tror måske, mayonnaise, ville være et komplet no go, men hvis du laver din egen, det kan passe din Paleo plan. Alt hvad du behøver, er en æggeblomme, salt, sennep pulver eller sennepsfrø, citronsaft, en Paleo-godkendt olie, såsom macadamia, avocado, valnød og mandel, plus eddike. Bare bland det hele sammen og du har selv en Paleo mayo.

Krydderi Overvejelser

Kig på dine yndlings krydderier, næste gang du er shopping for dagligvarer og se, hvad du kan replikere derhjemme. Alle krydderier, urter, olier og frø er Paleo-godkendt, så brug din fantasi. Du behøver ikke at det er helt skåret ud på forhånd gjort krydderier enten helt. Overbeviste tilhængere af Paleo kan gøre det, men ernæringsekspert Chris Kresser anbefaler udfra en 80:20 reglen, hvor du spiser en streng Paleo 80 procent af tiden og give dig selv 20 procent frihed til at indeholde små mængder af ikke-Paleo mad, såsom krydderier.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære