Sund Kost >> Sunde Måltider

Sammenligning af de ældste Stenalder Kost og Vegetarisk Kost

Mens ved første øjekast stenalder kost og vegetarisk kost kan synes at være modsætninger, de har nogle ligheder. Afhængigt af den præcise blanding af fødevarer, du vælger, hvert af disse kostvaner kan også give sundhedsmæssige fordele. Dog, nogle mennesker kan finde dem for restriktive til at følge for længe.

Hvad skal du Spise

Ældste stenalder kost indebærer at spise som jæger-samlere i denne tid-hvilket betyder, at kød, fjerkræ, æg, fisk, grøntsager og frugt. Hvad der er tilladt på en vegetarisk kost, afhænger af typen af vegetarisme, du vælger. Veganere kun at spise vegetabilske fødevarer, mens andre vegetarer spiser æg eller mælkeprodukter så godt. Begge diæter anbefaler, at du spiser masser af frugt og grøntsager.

Hvad vi skal Undgå

Mennesker, efter at en stenalder kost ikke kan forbruge mejeriprodukter, korn, bælgfrugter, salt eller sukker, hvilket betyder, at fjerne de fleste forarbejdede fødevarer fra din kost. Vegetarer undgår kød, fisk, fjerkræ og nogle gange honning, æg og mejeriprodukter så godt. Det er ekstremt svært at være vegetar, og vi følger en streng stenalder kost, da mejeriprodukter, korn og bælgfrugter giver meget af protein i en typisk vegetarisk kost. Quinoa, som indeholder alle de essentielle aminosyrer og er teknisk set ikke et korn vil sandsynligvis spille en rolle i at sørge for protein, som ville nødder, æg og grøntsager, men ville du nødt til at være meget omhyggelig med at få nok af alle de essentielle aminosyrer. Vegetarer, nogle gange følger en modificeret version af paleo kost, og omfatter nogle af soja.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

Efter 10 dage efter stenalder kost, er deltagerne i en undersøgelse offentliggjort i "European Journal of Clinical Nutrition" i August 2009 havde sænket deres blodtryk og kolesterol niveauer og samtidig forbedre deres insulinfølsomhed og blod glucose niveauer. Men denne undersøgelse kun er involveret et lille antal personer i en kort tid, så yderligere undersøgelser er nødvendige for at kontrollere disse potentielle fordele. En vegetarisk kost kan også forbedre dit helbred, da vegetarer har en tendens til at have lavere blodtryk og kolesterol niveauer og være mindre tilbøjelige til at lide af Type 2-diabetes end ikke-vegetarer, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of den Amerikanske Diætetiske Association" i 2009.

Overvejelser

For at få sundhedsmæssige fordele fra en af disse diæter, kost skal være godt planlagt til at opfylde næringsstof behov. Ældste stenalder kost kan være for højt indhold af fedt og for lav i kulhydrater, calcium og D-vitamin, og vegetarisk kost kan være lav på vitamin B-12, calcium, jern, omega-3 fedtsyrer, D-vitamin, jod, zink, calcium og protein. Begge kost kan gøre det svært at spise ude, og den ældste stenalder kost kan være dyrt og kræver en masse madlavning, da du ikke kan spise de fleste forarbejdede fødevarer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære