Sund Kost >> Kost

Sammenligning af Bison og Lam

Bison, eller American buffalo, hører til den samme familie som kvæg. Mens bison er stigende popularitet i Usa, er det ikke alle dagligvarer bære denne type kød, der smager svarende til oksekød, men er lavere i fedt. Lam er en populær ingrediens i mellemøstlige retter. Det har en mildere smag end den fårekød fremstillet af ældre får. Bison er mere næringsrig og mindre energirige end lam.

Makronæringsstoffer

Bison er mere kost-venligt end lam, da det indeholder mere protein, færre kalorier og mindre fedt. En 3-ounce servering af kogt magert bison kød indeholder 122 kalorier, 24 gram protein, 2 gram fedt, herunder 1 gram mættet fedt, og 70 mg kolesterol. Samme størrelse servering af varm valg lammekød trimmet til 1/4-inch tyk indeholder 250 kalorier, 21 gram protein, 18 gram fedt, herunder 8 gram mættet fedt, og 82 mg kolesterol.

Vitaminer

Bison indeholder mere af vitamin B-12, med hver portion giver 41 procent af den daglige værdi i forhold til 36 procent i lam; mere af vitamin B-6, med 17 procent af DV i forhold til 6 procent, og mere riboflavin, med 14 procent i DV i forhold til 12 procent. Bison og lam indeholder hver 6 procent af DV for thiamin per portion, og lam indeholder mere niacin, med 28 procent af DV per portion i forhold til 16 procent i bison. Bison giver flere vitaminer, der samlede end lam.

Mineraler

En servering af bison giver mere fosfor, med 18 procent af DV per portion i forhold til 16 procent i lam; mere jern, med 18 procent af DV i forhold til 9 procent, og mere kalium, med 9 procent i DV i forhold til 8 procent, og mere magnesium, med 6 procent af DV i forhold til 5 procent. Lammekød indeholder mere zink, med 25 procent af DV per portion i forhold til 21 procent i bison. Bison har en højere samlet indhold af mineraler end lam.

Overvejelser

Hormoner og antibiotika er undertiden bruges i produktion af lam, men er ikke tilladt i produktion af bison. Både bison og lam er normalt startet ud fodring på græs, og derefter færdig på korn eller særlige foder, men græsset-færdig bison og lam er også tilgængelige i nogle specielle markeder og online. Kød, der er helt græs-fodret tendens til at være slankere og højere i nogle næringsstoffer, herunder beta-caroten, et forstadium til vitamin A.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære