Sund Kost >> Ernæring

Fælles Hverdag Fødevarer Med Tonsvis af Fiber

Kostfibre er en form for kulhydrat, der ikke er fordøjet, når de indtages. Det kommer i form af opløselige eller uopløselige. Opløselige fibre absorberer det vand danner en gel i maven og hjælper med at reducere kolesterol niveauer. Uopløselige fibre blødgør afføringen, hvilket tillader den at passere nemt. Dette reducerer risikoen for tarm-sygdomme og forstoppelse. American Heart Association anbefaler, at voksne får mindst 25 gram fiber dagligt. Ved at medtage visse almindelige fødevarer i din kost, kan du nå dette mål.

Bælgfrugter

Bælgplanter har bælg, der dækker en række af frø. Ærter, linser og bønner, der falder ind under denne kategori, og hver har et højt fiber indhold. Linser og sorte bønner har mere end 15 gram per kop. Edamame er en høj-fiber bælgplanter også kendt som sojabønner. En kop edamame indeholder 8 gram fiber. I modsætning til andre bælgfrugter, edamame er et komplet protein, hvilket betyder, at det har alle de essentielle aminosyrer er til stede. Dette passer godt i din kost, hvis du er veganer, og ønsker at øge dit protein-og fiberindhold samtidigt.

Hvede Bær

En fuldkorn indeholder en ydre skal, der kaldes klid, en indre stivelsesholdige del kaldes endosperm og en lille reproduktive del i bunden der hedder kimen. Hvede bær er spiselige dele af hel-hvede kerner, der indeholder klid, kim og endosperm. Fordi de fleste af fiber er fundet i bran af et korn, hvede bær er høj i fiber. En kop kogt hvede bær er 8 gram. Når bærrene er forberedt på, at de har en sej konsistens. Brug dem som en morgenmad af fødevarer med lavt fedtindhold mælk og hakkede frugt, skal du forberede dem som en side parabol eller blande dem i en salat eller chili. Hvis du er veganer, og er på udkig efter ikke-kød protein alternativer, hvede bær indeholder 12 gram per kop.

Bær

Bær er antioxidant-rige frugter, der indeholder store mængder af fiber. Hindbær og brombær bringer hver 8 gram fiber til bordet per kop. Antioxidanter fra farven af bær. En rød eller lilla pigment, der viser, at specifikke antioxidanter kaldet anthocyaniner er til stede, som hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og kræft, ifølge North Dakota State University. Blandes de to former for bær i en skål med hvede bær i en antioxidant-rige, fiber-morgenmad.

Artiskokker

En artiskok er en thistle plante, der har spiselige blade og et bud center kaldet hjertet. Hele artiskok er placeret i en stor gryde og dampede, og kødet af kronblade er spist. Kommercielt, vil du finde artiskok hjerter i dåser eller glas containere, der er blevet marineret i olie, salt og krydderier. Hele artiskok indeholder en stor mængde af fiber. En mellemstor artiskok har 10 gram.

Avocado

Avocadoer er frugt, der har et højt indhold af fibre og fedt. En hel avocado indeholder 13 gram fiber og 29 gram fedt. Kun 4 gram fedt indhold er mættet. Resten er primært fra enkeltumættet fedt, som er en sund type, der forbedrer kolesterol og reducerer risikoen for hjertesygdomme. Brug avocadoer til at lave guacamole eller udsnit fra et par stykker og læg dem i en sandwich.

Chia

Chia betyder, at styrken i Maya-sprog. Denne frø pakker en høj mængde af fiber -- en enkelt ounce leverer mere end 11 gram. Fordi chia frø absorbere vand godt, når de indtages, kan de hjælpe med at fylde dig op, hvilket er en fordel, hvis du forsøger at tabe sig. Ifølge naturopatisk læge, Lindsey Duncan, chia frø har også en balance af omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som styrker hjerte, hud, hår og negle. Chia frø er meget fleksible i tilberedning af mad. Tilføj dem til yoghurt, havregrød eller hvede bær eller blande dem ind i en smoothie.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære