Sund Kost >> Sunde Måltider

Kold Sleben Hør: Hvor Meget Er For Meget?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret December 27, 2018

Selv om hørfrø har været brugt til at behandle og hjælpe med at forhindre forstoppelse, siden oldtiden, dens sundhedsmæssige fordele gå ud over sin ultra-high fiber indhold. Hør er en glimrende kilde til alfa-linolensyre, eller ALA, en essentiel fedtsyre, der kan hjælpe med at normalisere kolesteroltallet, reducere højt blodtryk og beskytte overordnede hjerte-kar-sundhed. Det er også rig på antioxidant lignans, som kan hjælpe med at beskytte mod hormonrelaterede kræftformer.

Mængden af hørfrø du bør spise hver dag, afhænger af en række faktorer, og din læge kan være den bedste person til at bestemme det.

Hvad er der i en Spiseskefuld?

Fordi hele hørfrø for det meste går ufordøjet gennem systemet, skal det være på jorden til fine partikler til at låse sine fordele. "Kold sleben" refererer til, at hørfrø jorden ved stuetemperatur på en kommerciel skala. Selv om det har en tendens til at vare længere end den traditionelt fræset sort, friskkværnet hørfrø er ernæringsmæssigt sammenlignelige. En spsk knust hørfrø leverer lige over 35 kalorier og 1 gram protein, 3 gram meste flerumættede fedt og 2 gram kulhydrater, som næsten alle kommer fra kostfibre. Det giver også små, men mærkbare mængder af calcium, magnesium, fosfor, kalium, jern, zink og flere B-vitaminer.

Som et kosttilskud

Folk generelt bruger knust hørfrø til at behandle den lejlighedsvise anfald af forstoppelse, fastholde tarm regelmæssighed eller øge indtag af hjerte-sunde fedtsyrer. Selv om University of Maryland Medical Center bemærker, at den gennemsnitlige person fordele fra forbruge omkring 2 til 4 spsk knust hørfrø om dagen, det beløb, der er lige det rigtige for dig, kan afhænge af din kalorieindhold behov og den samlede fiber indtag samt din krops evne til at behandle høj-fiber fødevarer. Fordi hørfrø skal optage en tilstrækkelig mængde væske for at fungere ordentligt i din fordøjelseskanalen, bør du tage det med masser af vand-uden nok væske, hørfrø kan forværre eller endda forårsage forstoppelse.

Høj-Indtag Bivirkninger

Forbruge mere knust hørfrø, end din krop har behov for at udlede sundhedsmæssige fordele kan understrege din fordøjelsessystemet og forårsage gas, oppustethed, mavesmerter, diarré, og andre gastrointestinale bivirkninger. Mens dette er mere sandsynligt, at det sker efter, at højere doser af hørfrø, fordøjelses problemer kan også opstå efter indtagelse af mindre mængder, især hvis din kost er ellers lave i fiber. Du kan minimere mave ubehag ved at starte med en lavere dosis og derefter gradvist øge dit indtag, som din krop justerer. Hvis du har givet din krop tid til at tilpasse sig, men at finde dig selv påvirket af gastrointestinale bivirkninger, som du øge dit indtag af hørfrø, du muligvis er nødt til at ringe tilbage til et beløb, som din krop tåler godt.

Andre Overvejelser

Fordi jorden hørfrø er udsat for harskning, bør du opbevare den i en lufttæt beholder i fryseren for at forlænge dens holdbarhed. Hørfrø, der lugter af olie, maling eller en kasse med farveblyanter er sandsynligvis harsk, og du bør kassere det. Du kan undgå muligheden af at spise harsk hørfrø ved at købe hele frø og slibe dem selv, som er nødvendig.

Ikke at forveksle med knust hørfrø med hørfrø olie, som en koncentreret kilde af essentielle fedtsyrer, der ikke indeholder kostfibre, lignans, protein, vitaminer eller mineraler. Som sådan, hørfrø olie, der ikke giver de samme sundhedsmæssige fordele, og har forskellige dosering anbefalinger.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

  • Magone/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære