Sund Kost >> Kost

Kaffe & Hjerte Hamrede

Skrevet af Stephanie Draus, ND; Opdateret November 27, 2018

Kaffe er et nydelsesmiddel, som er præcis, hvorfor mange mennesker drikker det, og bruge koffeinholdige bryg til at vågne op, spark intellekt og holde kroppen i bevægelse. Ligesom alle stimulanser koffein påvirker hjertet samt hjerne og muskler. At drikke for meget kaffe eller drikke det på det forkerte tidspunkt kan skabe ubehagelige symptomer. En af de mest skræmmende er den fornemmelse af en dunkende, bankende hjerte.

Koffein og Hjertet

Koffein i kaffe, der udløser sympatiske nervesystem. Denne "kamp eller flugt" system primtal kroppen reagerer ved at frigive energi til musklerne, øge mental årvågenhed, og øge blodtilførslen til ekstremiteter ved at øge blodtryk og puls. De fleste af tid, disse ændringer er mindre, men nogle gange hjerterytmen er afbrudt nok til, at du lægger mærke til en ekstra slag eller en hurtig, dunkende puls.

Hjertebanken

Hjertebanken er fornemmelser af et bankende hjerte, et ekstra slag eller en hjertefejl. Har du sandsynligvis ikke mærke dine egne hjerteslag, undtagen når du er i midten af en anstrengende træning. At føle dit hjerte race, mens du er i hvile eller den fornemmelse af en ekstra eller springes over beat kan være alarmerende. Selvom de fleste årsager til hjertebanken er godartede, gentagne tilfælde bør undersøges med en sundhedspleje praktiserende læge.

Hjertebanken og Koffein

Hjertebanken kan være forårsaget af en stimulans. Overskydende koffein er en almindelig årsag til et dunkende hjerte, og nogle mennesker vil opleve hjertebanken med selv en lille mængde af koffein. En kop kaffe kan indeholde 100 til 200 milligram koffein. Koffein indtagelse af mere end 500 milligram per dag kan forårsage hovedpine, rysten og andre symptomer, herunder en hurtig hjerterytme, rapporter MayoClinic.com. Koffein findes også i sort, grøn og hvid te, sodavand, energidrikke, chokolade og nogle lægemidler, især dem, der anvendes til at holde sig vågen. Andre årsager til hjertebanken omfatter anæmi, lavt eller højt blodtryk, stress og feber.

Hvornår Skal Søge Hjælp

Godartede hjertebanken vil normalt ske én gang og ikke vender tilbage. Hvis du drikker mere kaffe end normalt at komme igennem en lang dag og lægge mærke til dit hjerte beskød, det bør vende tilbage til normal i løbet af et par minutter. Hvis sensation fortsætter, eller hvis du har gentagne tilfælde af hjertebanken, søge behandling straks. Dette kan være et tegn på en farlig hjertesygdom. Hvis du føler smerte eller følelsesløshed i armen, et ekstremt pres i brystet eller mave smerter med hjertebanken, du har brug for akut lægehjælp.

Om Forfatteren

Stephanie Draus er en naturopatisk læge og assistant professor of clinical sciences, National University of Health Sciences. Hun har praktiseret i Chicago som en sundheds-konsulent siden 2005. Hun er uddannet på National College of Natural Medicine i Portland, Oregon.

ADVERT

Mest populære