Sund Kost >> Kost

Kaffe & Vandladningstrang

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret 17 December 2018

Med sine ryk af koffein, og hjælper mange mennesker med at starte dagen ud til højre. Det kan hjælpe med at rydde dit sind og energi ind i din krop-men det kan også lade dig at løbe til toilettet. Selv om kaffe er almindeligvis omtales som et diuretikum, det er faktisk den energi-forstærkende stof inde i morgen kop Joe, der forårsager vandladningstrang, hvilket gør, at du gør den potte dans hele morgenen.

Identifikation

Vandladningstrang er et almindeligt symptom af en overaktiv blære. Det indebærer, at en pludselig og umiddelbar behov for at urinere, der ikke kan ignoreres. Symptomerne er ofte forbundet med urin frekvens, som indebærer en hyppig vandladningstrang -- mindst otte gange om dagen. Hvis vandladningstrang forværres, kan det føre til en tilstand kendt som urge-inkontinens. Denne tilstand indebærer en ufrivillig lækage af urin, når du får trang til at tisse. I mange tilfælde, lækage af urin ikke kan undgås, medmindre du tisse, så snart trangen strejker.

Vanddrivende Egenskaber

Vandladningstrang kan være forårsaget af en række enkle faktorer, herunder svag bækkenbund, medicin, alkohol og koffein. Koffein betragtes som et vanddrivende middel, fordi det stimulerer kroppen til at producere ekstra urin, som bevirker, at din blære til at fylde mere hurtigt og ofte. Men koffein også sløver de nerver, der sender beskeder mellem din blære og hjerne. Med overdreven koffein indtag, er disse nerver kan blive så kedeligt, at din hjerne ikke kan genkende, når blæren er fuld, hvilket ofte resulterer i en fyldt blære og ufrivillig urin lækage.

Koffein Indtag

MayoClinic.kom tyder på, at mens koffein har vanddrivende egenskaber, det tager en stor mængde af stoffet til rent faktisk at se en effekt. Ifølge hjemmesiden, en sund voksen vil kun blive påvirket af koffein er vanddrivende egenskaber med et dagligt forbrug på mindst 500 milligram. Da det ville tage omkring 5 til 7 kopper kaffe for at nå frem til dette beløb, de fleste kaffedrikkere sandsynligvis ikke behøver at bekymre dig. Det er dog vigtigt at bemærke, at kaffe ikke er det eneste koffein-holdige stoffer. Den stimulans, kan også findes i sodavand, energidrikke, te, chokolade og visse medikamenter.

Reducere Koffein

Hvis og årsager vandladningstrang, kun garanteret behandling er at afholde sig fra kaffe og andre koffein-holdige stoffer. Da koffein er en kraftfuld stof, langsomt fjerne det fra din kost. Begynde med at reducere din koffein indtagelse af kun én drink. Efter et par dage, reducere dit indtag yderligere. Fortsæt denne langsomme proces, indtil du bliver koffein-fri.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære