Sund Kost >> Kost

Kokosmælk Sundhedsmæssige Fordele

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret juli 20, 2017

Kokos mælk -- væske, der stammer fra kød af modne kokosnødder -- kan være en lækker tilføjelse til mange retter, og det er nyttigt som en mejeri-fri alternativ til almindelig mælk. På trods af et højt fedtindhold, uanset om du vælger dåse kokosmælk eller en kokosmælk drik, du vil høste fordelene af kokos mælk-vitaminer og mineraler, og selv dens potentiale for vægttab.

Traditionelle Dåse vs. Drikkevarer

En kop dåse kokosmælk indeholder 445 kalorier og 48 gram fedt. Det mættede fedt indhold i 1 kop dåse kokosmælk langt overstiger den anbefalede daglige indtagelse lagt frem af American Heart Association. Ifølge en talsmand for den Amerikanske Diætetiske Association, enhver form for kokos mælk har et højt indhold af mættet fedt, men nogle kokosmælk drikkevarer kan være en mere sunde alternativ til den traditionelle, dåse sort. Der er også dåse muligheder, der er lavere fedtindhold. Los Angeles Times rapporterer mindst ét usødet kokosmælk produkt, der markedsføres som en drik, har langt færre kalorier og mættet fedt end traditionelle dåse kokosmælk, som ofte bruges til madlavning. Nogle af disse drikkevarer er også beriget med calcium, D-vitamin, B12-vitamin og andre vitaminer og mineraler for at gøre dem til en sund, mejeri-fri alternativ.

Vægttab

Kokosmælk indeholder MCFAs, eller medium-kæde fedtsyrer, som adskiller sig fra LCFAs, eller langkædede fedtsyrer, der findes i kød og mejeriprodukter, som MCFAs indeholder færre kulstofatomer i en række. Undersøgelser med dyr, bemærkes ved Los Angeles Times, afslørede MCFAs er metaboliseres af leveren, mens LCFAs forblive som fedtdepoter i kroppen. MCFAs blev efterfølgende undersøgt som et potentielt redskab til vægttab. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2009 af American Diabetes Association, kosttilskud med MCFAs, såsom dem, der findes i kokosmælk, der kunne hjælpe med at bekæmpe fedme og forhindre perifer insulinresistens-en tilstand, hvor væv undlade at reagere på insulin. Los Angeles Times rapporterer, på trods af undersøgelser fremme vægttab potentiale MCFAs, der er ingen beviser for, at de nødvendigvis er sundere for hjertet end andre mættede fedtstoffer, der giver anledning til farlige LDL-kolesterol.

Mineraler

Kokosmælk er en rig kilde til visse mineraler, herunder jern og kalium. En kop dåse kokosmælk har 7,5 milligram jern og 497 milligram af kalium. De fleste mænd kræver 8 mg jern om dagen, mens nogle kvinder har brug for op til 18 mg jern dagligt. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, jernmangel er den mest udbredte ernæringsmæssige underskud i Usa. Jernmangel kan resultere i manglende motoriske evne og psykisk funktion samt fødsel-relaterede komplikationer for gravide kvinder. Tilstrækkelig indtagelse af kalium er også afgørende; kroppen kræver nok af dette mineral fungerer normalt, som kalium hjælper kroppens muskler og nerver kommunikerer.

Vitaminer

Kokosmælk indeholder også vigtige vitaminer som niacin og folat. En kop dåse kokosmælk har 1.4 mg niacin og 31,6 µg folat. Niacin, også kendt som B3-vitamin, som hjælper kroppen med at oprette sex og stress-relaterede hormoner. Det hjælper også omsætning. Mens niacin mangel er sjælden, kan det være et problem for personer med alkoholisme. Folat aids produktion og vedligeholdelse af nye celler i kroppen og er især kritiske for kroppen i perioder med hurtig vækst. Dette vigtige vitamin kan endda hjælpe med at forhindre ændringer i DNA, der fører til kræft.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

Foto Credits

  • Kokos på hvid baggrund billede af miolanasvetlana fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære