Sund Kost >> Ernæring

Kokosmælk og B-12

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 27, 2018

Kokosmælk er ikke den væske, der findes inde i en kokosnød, som det ofte fejlagtigt antaget, men snarere er produceret ved at trykke på det hvide kød af kokos at opnå en rig og smagfuld mælk. Kokosmælk er brugt til at lave diverse karryretter, Thai saucer og endda mejeri-fri smoothies. I modsætning til komælk, men kokosmælk indeholder ikke vitamin B-12, medmindre det er beriget. Vegetarer, veganere og personer over 50 år, der tager protonpumpehæmmere til at lindre syre refluks eller lider af fordøjelsesproblemer er alle i fare for vitamin B-12 mangel.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er et vandopløseligt vitamin, som er involveret i dannelsen af røde blodlegemer og vedligeholdelse af dit nervesystem. Selvom din krop kan gemme år-til en værdi af vitamin B-12 i din lever, fejl og mangler, der er fælles. Anæmi kan være resultat af enten en mangel på jern og vitamin B-12, så spørg din læge til at kontrollere både hvis du føler dig træt. At miste balancen eller følelse af snurren i hænder og fødder er også et tegn på for lav vitamin B-12.

Dåse Kokosmælk

Kokosmælk er mest almindeligt forekommende på dåse, enten i en regelmæssig eller en fedtfattig version. Kokos mælk er rig på en type af fedt kaldet mellemlange triglycerider eller MCTs, som er kendt for at have anti-mikrobielle egenskaber. Ud over at, der indeholder 0,5 mg jern per spiseskefuld, hvilket svarer til næsten 5 procent af din daglige strygejern krav, kokos mælk er lavt i de fleste vitaminer og mineraler, herunder calcium og alle B-vitaminer. Dåse kokosmælk indeholder ikke nogen vitamin B-12.

Kokosmælk Drikkevarer

Kokosmælk drikkevarer er for nylig blevet introduceret på markedet, som mejeri-fri, soja-mælk alternativ. Desuden indeholder kokosmælk, disse drikkevarer er normalt sødet og forbedret med aromaer, konserveringsmidler og et par næringsstoffer. Vitamin B-12 er en af de almindelige næringsstoffer, der anvendes til at berige kokosmælk drikkevarer, med hver kop give dig halvdelen af din daglige vitamin B-12. Kokosmælk drikkevarer også indeholde tilsat D-vitamin, men det er som regel D2-form i stedet for den mere let absorberes D3 form. Disse drikkevarer også levere zink, selen, A-vitamin og folinsyre. Kokosmælk drikkevarer indeholder kun en tredjedel af den kalcium, der findes i komælk.

Få Din B-12

Kokos mælk, drikkevarer, som kan hjælpe dig med at opfylde dine daglige vitamin B-12 krav, hvis du drikke 2 kopper om dagen. Du skal altid kontrollere etiketten for at sikre, at det mærke, du vælger, er beriget med vitamin B-12, og vælg den oprindelige eller almindelig variation til at holde din sukker indtag så lav som muligt. Hvis du foretrækker at bruge dåse kokosmælk, kan du prøve at lave smoothies med dine foretrukne frugter og whey proteinpulver, som er rig på B-12. Du kan også bruge dåse kokos mælk at gøre Asiatisk-inspireret saucer til kylling, oksekød, svinekød eller rejer, da vitamin B-12 er naturligt findes i store mængder i alle animalske produkter.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære