Sund Kost >> Kost

Gør Coconut Har Gluten?

Skrevet af Tarynne Mingione ; Opdateret November 27, 2018

Lukket inde i bælgen af frugt af visse palmer, vil du finde kokos juice og kokos kød, men ikke gluten. Gluten, et protein, der findes i hvede, rug og byg, skal være strengt undgås af folk med Cøliaki eller andre gluten følsomhed. De naturligt glutenfri, alsidig kokos har en ernæringsmæssig profil, som fortjener opmærksomhed og kan være i stedet for gluten-holdige ingredienser i en række opskrifter.

Forskellige Former for Kokos

Mange kulinariske muligheder, der er indkapslet i de ydre skaller af denne drupe. Revet kokos kød kombineret med vand og presses gennem ostelærred producerer kokosmælk. Tørret kokos er fremstillet ved tørring kokos kød og neddeling eller flager kokos; på samme måde, revet kokos er tørret kokos kød, men med nogle af fugt bevaret. Kokos kød kan være affedtet, tørret og fint formalet til at producere kokos mel. Jomfru kokosolie er skabt af udvinding af olie fra kokos kød; raffineret kokosolie er fremstillet af tørret kokos kød og olie er så bleget og deodoriseret.

Kokos Ernæring

Kokos olie betragtes som en fast fedt, da det indeholder mere end 90 procent mættet fedt. De fleste af de fedtstoffer, der findes i jomfru kokosolie er mellemkædede fedtsyrer (MCFAs), især laurinsyre syre, der er kendt for at øge både dårlige og gode kolesterol.

"2010 Dietary Guidelines for Americans" antyder, at der indtager mere end 10 procent af kalorierne fra mættede fedtsyrer, og udskiftning af mættede fedtsyrer med mono - og flerumættede fedtstoffer. De anbefalinger, der tyder også på at reducere indtaget af kalorier fra mættet fedt på under 7 procent til yderligere at reducere hjerte-kar-risiko for sygdom.

En enkelt 1/4 kop servering af kokos mel indeholder 120 kalorier, 4 gram fedt i alt, 4 gram mættet fedt, 10 gram kostfibre og 4 gram protein.

Indarbejde Kokos i en Gluten-Fri Kost

Kokos fødevarer kan være en del af en gluten-fri kost. Swap kokosolie i smør eller forkorte at indføre MCFAs når sautering grøntsager, bagning og madlavning. Du kan også erstatte mejeriprodukter mælk til kokosmælk at reducere kolesterol indtag. Revet og tørret kokos kan bruges til pynt glutenfri ørkener. Kokos mel har et bud tekstur og en alsidig smag, og det bidrager fiber og protein, når du udskifter gluten-fyldt korn i en række opskrifter. Opret glutenfri saucer hjælp af kokos mel snarere end hvede-baseret mel som fortykningsmiddel. Du kan også erstatte hvedemel med kokos mel i supper og dip. For bagværk, der er mange glutenfrie opskrifter, der bruger kokos mel som en del af deres glutenfri mel blanding. Hvis du opretter dine egne opskrifter, bemærk, at du muligvis nødt til at tilføje et æg for hver ounce af mel til at kompensere for den manglende fugt i kokos mel.

Betydningen af at Læse Etiketten

Bare fordi et produkt er blevet lavet med kokos ikke sikre fravær af gluten. Mel blandinger og forarbejdede varer ofte blande en række, der indeholder gluten, korn med kokos til at opnå en ønsket konsistens, smag og ernæringsmæssige profil, eller til at opfylde et specifikt marketing vision. Watch out for vilkår, der indikerer tilstedeværelsen af gluten i et produkt, såsom hvede, hvedeklid, knækket hvede, hvedekim, rug, byg, enkorn, spelt, kamut, durum mel, farina, semulje, graham og triticale.

Om Forfatteren

Tarynne Mingione er en registreret diætist og registreret yoga lærer. Hun har en Bachelor of Science i ernæring på Bastyr University og afsluttet Baylor College of Medicine Neonatal Ernæring Fællesskab. Hendes erfaring omfatter også diabetes camp diætist-og wellness-arrangement sundhed pædagog og underviser i yoga på forskellige steder.

ADVERT

Mest populære