Sund Kost >> Ernæring

Klasser af Aminosyrer

Skrevet af Susan Miller; Opdateret December 27, 2018

Proteiner udfører de fleste af kroppens funktioner. Byggestenene i proteiner er store molekyler, kaldet aminosyrer, af hvilke der er 20. I løbet af protein byggeri i dine celler, aminosyrer slutte sig sammen som lange kæder wrap og sno sig rundt om hinanden og give form til den struktur. Hver aminosyre adskiller sig fra de andre ved sin kemiske egenskaber.

Aminosyre Klasser

To metoder at definere klasser af aminosyrer. Den enkleste metode i forhold til, om du kan gøre aminosyre på egen hånd—ikke-essentials—eller om du skal indtage aminosyre som en del af din kost—essentials. Nogle ikke-essentielle aminosyrer blevet vigtigt i tider med sygdom eller stress, og disse kaldes "betingede." En mere kompliceret metode til klassificering afhænger af den kemiske sammensætning af molekylet. Hver aminosyre har den samme kemiske rygraden består af carbon, oxygen, nitrogen og hydrogen. Men hver af de 20 individuelle aminosyrer har en unik karakter, der kan spille en rolle i det protein, struktur eller funktion.

Kosten Klassificering

Leveren syntetiserer nogle aminosyrer fra atomer, der opstår fra metabolisme af glukose og fordelingen af gamle proteiner i dit system. Disse ikke-essentielle aminosyrer er alanin, asparagin, asparaginsyre og glutaminsyre. Din kost eller kosttilskud skal give ti essentielle aminosyrer—arginin, isoleucin, histidin, leucin, methionin, lysin, phenylalanin, tryptophan, threonin og valin. De resterende syv betinget aminosyrer arginin, cystein, glutamin, tyrosin, glycin, prolin og serin.

Ikke-polære Klassificering

Ikke-polære aminosyrer er hydrofobe eller vand-hadende. De har tendens til at finde i den indre kerne af tre-dimensionelle protein, væk fra den våde cellulære miljø. Denne klasse af aminosyrer indeholder isoleucin, valin, fenylalanin, isoleucin, alanin, methionin, tryptophan, prolin og glycin. De mest almindeligt påvirker formen af protein.

Opkrævet Klassificering

Aminosyrer med en positiv eller negativ ladning er hydrofile, eller vand-elskende. De har tendens til at finde på overfladen af protein. På grund af deres ionisk karakter og ledighed for den cellulære miljø, disse aminosyrer tage del i enzym-aktivitet og andre kemiske reaktioner. Denne klasse omfatter histidin, lysin, arginin, asparaginsyre og glutaminsyre.

Polar Klassificering

Polære aminosyrer har en stærk evne til at tage del i biokemiske reaktioner. De regulerer protein ' s adfærd i det skiftende miljø af cellen. Denne klasse indeholder cystein, serin, threonin, tyrosin, asparagin og glutamin.

Overvejelser

Du kan finde ikke-væsentlige, væsentlige og betinget aminosyrer i kød, fjerkræ, mælk, ost, fisk, bælgfrugter, frø og nødder. Hvor kost er ikke nok, du kan bruge kosttilskud. Fordi du ikke helt forudsige aminosyrer, som din krop har brug for, variation, balance og moderation er afgørende for at give den mest sunde levering af protein byggesten.

Om Forfatteren

Susan Miller har skrevet siden 1970. Hun har publiceret artikler i trykte tidsskrifter og online sites, herunder "Mutation Research" og "Toxicological Sciences." Miller har en bachelorgrad i kemi fra University of Florida, samt en kandidatuddannelse i biokemi og en Ph. D. i cellebiologi fra Texas A&M University.

ADVERT

Mest populære