Sund Kost >> Kost

Kolesterol & Skaldyr

Skrevet af Michael R. Peluso, Ph. D.; Opdateret December 27, 2018

Dyr i havet har niveauet af kolesterol i deres væv, der er sammenlignelige med dem, der findes i dyr på land. Men i forhold til husdyr, men der kan være en del af din kost, havet-beboere har betydeligt færre mættede fedtsyrer i deres væv. Mængden af kolesterol i fisk og skaldyr, oksekød eller fjerkræ vil sandsynligvis ikke påvirke din kolesterolindholdet i blodet. Men udskiftning af kilder til mættet fedt i din kost med kilder af flerumættede fedtstoffer som havets fisk, der indeholder meget langkædede omega-3 fedtsyrer kan sænke din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom.

Fisk Og Skaldyr Lipider

Ocean fisk som laks og bløddyr som østers har kolesterol niveauer, der spænder fra 34 til 40 mg i en 3-ounce frisk portion, og skaldyr som hummer, rejer og krabber kan have omkring 100 milligram. Til sammenligning, en 3-ounce del af 85 procent magert hakket oksekød, der indeholder 58 mg kolesterol. Mættede fedtsyrer niveauer i fisk og skaldyr er normalt mindre end 10 procent af dem, der er til stede i oksekød, mens den samlede flerumættede fedtsyrer niveauer i fisk og skaldyr, er sammenlignelige med dem i oksekød. Men, de vigtige flerumættede fedtsyrer som findes i fisk og skaldyr er omega-3 fedtsyrer, docosahexaensyre, eller DHA, som er fundet på et ubetydeligt niveau i de fleste indenlandske kød.

Blod Kolesterol

Moderat skaldyr forbrug vil sandsynligvis ikke hæve dit blod kolesterol niveau, og kliniske undersøgelser i mennesker generelt ikke viser nogen betydelig sænkning virkning af seafood forbrug på blodets kolesterol. Men at erstatte nogle af de mættede fedtstoffer i din kost med fisk og skaldyr fedt kan sænke mængden af triglycerider, der udskilles fra leveren til blodet, som meget low-density lipoprotein, eller VLDL. Da VLDL er omdannet til low-density lipoprotein, eller LDL i blodet, kan du være i stand til at beskedent sænke dit LDL kolesterol niveau ved at erstatte mættet fedt i din kost med flerumættede fedtstoffer, fisk og skaldyr, især hvis dit LDL kolesterol niveau er højt.

Krebsdyr

En 3-ounce del af rå rejer giver omkring 107 mg kolesterol, eller 36 procent af den daglige mængde af kolesterol anbefales af American Heart Association i et hjerte-sund kost. En undersøgelse offentliggjort i Februar. 25, 2010-udgaven af "for Cellulær og Molekylær Biologi" fandt, at 750 mg kolesterol pr dag fra rejer til 12 uger havde ingen effekt på kolesterol i blodet hos raske mænd. En anden undersøgelse offentliggjort i August 2009 udgave af "Journal of the American Diætetiske Association" rapporterede, at høj skaldyr forbruget ikke har nogen signifikant effekt på koronararteriesygdom hændelser hos voksne.

Hjerte-Kar-Sygdomme

American Heart Association, der anbefales i Nov. 19, 2002-udgaven af "Omsætning", som man spiser mindst to, 3.5-ounce portioner af fede fisk såsom laks eller sild per uge. Kliniske undersøgelser viser, at omega-3 fedtsyrer, især DHA, i fede fisk kan sænke din risiko for at udvikle en unormal hjerterytme, sænke blodtrykket og reducere sandsynligheden for, at du vil udvikle koronar arterie sygdom. Men vær forsigtig med fisk og skaldyr højt i fødekæden, som shark og sværdfisk, der kan have høj kviksølv niveauer. Hvis du allerede har en forhøjet kolesterol begrænse dit indtag af fisk og skaldyr med højt kolesterol indhold.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

ADVERT

Mest populære