Sund Kost >> Kost

Kolesterol og Kammuslinger

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret: December 02, 2018

Til rådighed friske og frosne, lavt kalorieindhold, fedtfattig kammuslinger kan tilføje mangfoldighed til din skaldyr regime. Disse toskallede bløddyr, der er relateret til muslinger og østers, og kommer i flere arter, herunder store hav kammuslinger, mellemstore bay kammuslinger og mundrette calico kammuslinger. I forhold til andre skaldyr, muslinger, er meget lavere kolesterol. Ifølge ernæring videnskabsfolk, selv, du behøver ikke at bekymre dig: kolesterol har en lille indflydelse på blodets kolesterol.

Makronæringsstoffer og Kolesterol Profil

En 100-grams servering af kammuslinger – svarende til fire eller fem store hav kammuslinger, ni til 12 medium eller 15 til 20 små – indeholder en lav 69 kalorier. Du får 12 gram protein med mindre end et halvt gram mættet fedt. Kammuslinger tilbyder også omega-3 fedtsyrer, sunde fedtstoffer, som støtter hjerte og hjerne sundhed, men ikke et stort beløb, får du 7 procent af den anbefalede indtag i en servering. Hvis du følger en low-carb diæt, skal du være opmærksom på, at kammuslinger også levere nogle kulhydrater, med 3 gram i en 100-grams servering.

Ligesom alle animalske fødevarer, kammuslinger indeholder kolesterol, men et mindre beløb end relaterede skaldyr. At 100-grams servering indeholder 24 mg kolesterol, i forhold til 30 mg for samme størrelse servering af muslinger og 50 milligram for østers.

De seneste ernæring videnskab, foreslår imidlertid, at mættet fedt og transfedt i kosten, er hvilken indvirkning kolesterolindholdet i blodet og føre til en risiko for hjertesygdom, ikke kolesterol. Som et resultat, de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2015-2020 ikke længere anbefaler begrænsning af kolesterol til 300 mg i døgnet, som det gjorde i tidligere udgaver. Fordi kammuslinger er lavt indhold af mættet fedt, kan man spise dem uden at bekymre sig om deres effekt på dit hjerte sundhed.

Andre Næringsstoffer i Kammuslinger

En servering af muslinger byder på en blanding af vitaminer og mineraler. Mest bemærkelsesværdigt er det, disse skaldyr er en fremragende kilde til vitamin B-12, som hjælper kroppen med at nedbryde protein, danner de røde blodlegemer og opretholde en sund nervesystem. På en 2,000 kalorie diæt, vil du få 24 procent af den daglige værdi (DV) til B-12 i 100 gram kammuslinger.

Hertil kommer, at en portion giver dig 18 procent af den daglige værdi for mineral selen, som er en antioxidant, og 33 procent af DV for fosfor, er et vigtigt mineral, som er nødvendigt for stærke knogler og tænder.

Sunde Måder at Spise Kammuslinger

Kammuslinger er lav i kviksølv, en nervegift især skadeligt for små børn og gravide kvinde. FDA lister kammuslinger blandt deres "Bedste Valg" for fisk og skaldyr, sikker at spise to eller tre gange om ugen.

Det trick til madlavning kammuslinger til at gøre det hurtigt, fordi overkogt kammuslinger har en ubehagelig, sej konsistens. Vil du vide, at de er udført, når de forvandler sig fra gennemsigtig til uigennemsigtige, så du må ikke gå væk, når du tilbereder dem.

Svits kammuslinger til et par minutter i lidt olivenolie med hvidløg og svampe; drys med frisk dild og citronsaft, og tjener over ris eller pasta. Kammuslinger er også en god tilføjelse til en røre frites, fordi de laver så hurtigt. Tilføj dem til panden, når dine grøntsager er tæt på at være møre, men ikke helt færdig.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære