Sund Kost >> Kost

Kolesterol Og Fedt Lever

Skrevet af Michael R. Peluso, Ph. D.; Opdateret 09 December, 2018

Selv om fedtlever kan være forårsaget ved regelmæssigt at drikke for mange alkoholiske drikkevarer med en høj forekomst af fedtlever i det moderne samfund er relateret til forbruget af alkohol, og det kan udvikle sig til en stofskiftesygdom kaldet ikke-alkoholiske fedtlever sygdom eller NAFLD. Fedtlever er en overdreven ophobning af triglycerider og kolesterol i leveren. Mængden af kolesterol i din kost har meget lidt indflydelse på udviklingen af fedtlever, men en fedtlever kan øge triglycerid-og low-density lipoprotein kolesterol i dit blod.

Forekomsten

Beregninger viser, at 20 til 30 procent af den voksne befolkning i Usa kan have en fedtlever eller NAFLD. Sygdommen kan begynde at udvikle sig i den tidlige barndom. Hvis du har Type 2-diabetes, der er 50 procent chance for, at du har for meget fedt i leveren, og hvis du er overvægtig med overskydende fedt omkring din talje, din sandsynlighed for, at der fedtlever er 75 procent. Den bedste måde at opdage fedtlever er gennem en leverbiopsi, men ikke-invasive teknikker som magnetisk resonans spektroskopi og ultralydsscanning er almindeligt anvendt. Forhøjede koncentrationer af leverenzymer, såsom AST og ALT over en normal grænse på 40 til 50 enheder per liter kan angive fede skader på leveren celler. Type 2-diabetes og højt fastende blodsukker er intelligent risikofaktorer for fedtlever.

Fedtlever Fundamentals

Din kost kan have en stærk indflydelse på fedtophobning i leveren. Hvis du jævnligt spiser måltider høj i kalorier, mættet fedt og raffinerede kulhydrater og sukker, kombineret med mellemmåltider og sodavand mellem måltiderne, vedvarende sekretion af insulin ved din bugspytkirtel vil drive triglycerid og kolesterol produktion i leveren. Fedtlever er ofte forbundet med overskydende maven fedt, også kaldet abdominal fedt. Triglycerider i din abdominale fedtvæv kan genbruges til din lever og bidrage til fedtindhold.

Associerede Lidelser

Mennesker med fedtlever har normalt forhøjet triglycerider, low high-density lipoprotein kolesterol og forhøjet niveauer af små, tætte LDLs og LDL-kolesterol. For meget lever fedt og denne type af blod lipid profil er stærkt forbundet med Type 2-diabetes, og det er en funktion af insulinresistens, som er en manglende evne af insulin for at lette flytning af glukose fra blodet ind i dit væv. Udviklingen af fedtlever at NAFLD og dens tilknyttede unormal blod lipid profil, kan også i høj grad øge din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme ifølge en rapport i "World Journal of Gastroenterology."

Behandling og Forebyggelse

For at sænke indholdet af fedt i deres lever eller for at forhindre en fedtlever fra udviklingslandene, din bedste mulighed er at undersøge de muligheder, der er roden til problemet. Regelmæssig motion forbrænder triglycerider for brændstof, og kan reducere lever fedt. Hvis du er overvægtig, er vægttab bør også reducere lever fedt. Ikke spise for meget, især raffinerede kulhydrater. Hvis du kan bibeholde en ideel kropsvægt og udvikle en kost rig på fuldkorn fødevarer, opløselige fibre, omega-3 fedtstoffer, nødder, bælgfrugter, grøntsager og frugt, din lever fedt og risikoen for udvikling af NAFLD, hjerte-kar-sygdom og diabetes, og det vil sandsynligvis falde.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

ADVERT

Mest populære