Sund Kost >> Ernæring

Chokolade & Dopamin

Skrevet af Tracey Roizman, D.C.; Opdateret November 27, 2018

Chokolade er en gå-til mad for mange mennesker, der søger at lindre stress eller løfte en lav humør. Du kan få at vide af chokolade ' s evne til at øge niveauerne af beroligende hjernen signalstoffet serotonin. Men forskning har vist, at chokolade kan have mere komplekse effekter end tidligere antaget, med en kombination af hjerne-og personlighedsændrende, ernæringsmæssige og sensoriske egenskaber, der potentielt ansvarlig for sin ansete humør fordele. Ekspert udtalelser varierer om, hvorvidt nogle dele af chokolade indflydelse niveauer af de aktiverende neurotransmitter, dopamin.

Humør-Og Personlighedsændrende Stoffer

Men chokolade er kendt for sin evne til at øge niveauerne af beroligende neurotransmitter serotonin, den indeholder også små mængder af et stof kaldet phenylethylamin, som fungerer som et amfetamin, stimulere din hjerne celler til at frigive dopamin. Tyramin, et stof i chokolade, der er afledt af aminosyren tyrosin, har samme dopamin-effekter. Disse stoffer kan være mere koncentreret i hvid chokolade, som øger dopamin-niveauet betydeligt mere end mørk chokolade, efter at Rodolfo Paoletti, coeditor af bogen "Chokolade og Sundhed."

Troede Effekter

Din hjerne producerer dopamin, når du spiser chokolade og også når man tænker på at spise chokolade, i henhold til Georgien Health Sciences University. Reaktionen varer, så længe du fortsætter med at spise eller tænke på konfekten, eller så længe de erfaringer, der har betydning for dig, der udløser forhøjet puls og øget motivation, der præger dopamin virkninger i hjernen. Bange oplevelser også øger dopamin-niveauet, men de fremkalder en svagere reaktion; kun 25 procent er så stærk, som chokolade eller gode oplevelser.

Overforbrug

Phenylethylamin virker ved at kombinere med dopamin, hvilket resulterer i en mild antidepressiv effekt. Når du spiser chokolade, dit limbiske system -- den del af din hjerne, der styrer følelser -- svarer til phenylathylamine i chokolade ved at fremme salig følelser. Men, for meget chokolade forbrug kan føre til alt for meget dopamin i det limbiske system og producerer negative følelser, som paranoia eller social tilbagetrækning, ifølge Western Kentucky University Biologi-Afdelingen. Forsøgsdyr undersøgelse offentliggjort i November 2010-udgaven af tidsskriftet "Neurochemistry Internationale" fundet, at kronisk høje doser af phenylethylamin fremme depression, angst og lidelser i bevægeapparatet. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Overvejelser

Hvis chokolade var stemningen-styrke stof, det er meget udråbt til at være, de fleste mennesker vil hælde mod den mørke chokolade i modsætning til den mere populære mælk, chokolade, ifølge Dr. Harvey B. Mælkemanden, medforfatter af bogen "Trang til Ecstasy og Naturlige Højder: En Positiv Tilgang til Stemningen Ændring." Koncentrationen af humør-og personlighedsændrende stoffer i chokolade er for lavt til at have en effekt på mennesker, når de indtages i normale mængder, siger Mælkemanden. I stedet for mæthed virkninger af fedt og kulhydrater der findes i chokolade fødevarer kan være ansvarlig for den magtfulde påvirker og cravings, der er forbundet med chokolade. En undersøgelse offentliggjort i juni 2006 udgave af "Journal of Affective Disorders", der findes der, når det bruges som comfort food for at modvirke lav humør, chokolade forlænger depression snarere end at vende det. .

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

ADVERT

Mest populære